11. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Επανεκκίνηση του σχεδίου μεταφοράς του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας

newsroom13 Ιανουαρίου 20201min90

Επανεκκίνηση του σχεδίου μεταφοράς του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας

newsroom13 Ιανουαρίου 20201min90
ΦΩΤΟ

Συνάντηση με σκοπό την επανεκκίνηση του σχεδίου μεταφοράς του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, έλαβε χώρα σήμερα 13 Ιανουαρίου 2020 στην έδρα της Π.Ε. Εύβοιας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κας Σοφίας Νικολάου, παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης , η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας κ. Σπύρος Αθανασίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εξωτερικών Φρουρών των Φυλακών Χαλκίδας κ.Γιώργος Κωστίκας.

 

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πρόθεση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κατασκευής νέου σύγχρονου σωφρονιστικού συγκροτήματος στην περιοχή Πει Δοκού Χαλκίδας και σε μεγάλη απόσταση από τον αστικό ιστό, σε έκταση την οποία είναι διατεθειμένη να δωρίσει η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

 

Στο πλαίσιο της  συνάντησης, και αφού εκφράστηκαν όλα τα μέρη θετικά υπέρ του εγχειρήματος αυτού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νομικό και χωροταξικό πλαίσιο, καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου.

 

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η κατασκευή του νέου αυτού συγκροτήματος μεγαλύτερης χωρητικότητας, εκτός από καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των κρατουμένων και των εργαζομένων αντίστοιχα, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, με την αποσυμφόρηση ενός τόσο κεντρικού σημείου της πόλης και τη δημιουργία νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *