09. Μαΐου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Τάσος Μπουντούρης: Μάχη για τη ζωή του! Η οδύσσεια μέχρι να βρεθεί κρεβάτι Εντατικής

newsroom21 Ιανουαρίου 20202min90

Τάσος Μπουντούρης: Μάχη για τη ζωή του! Η οδύσσεια μέχρι να βρεθεί κρεβάτι Εντατικής

newsroom21 Ιανουαρίου 20202min90
ÔÑÏ×ÁÉÏ ÁÔÕ×ÇÌÁ ÃÉÁ ÔÏÍ ÏËÕÌÐÉÏÍÉÊÇ ÔÇÓ ÉÓÔÉÏÐËÏÚÁÓ ÔÁÓÏ ÌÐÏÕÍÔÏÕÑÇ <br><br> ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÑ×ÅÉÏÕ

Διασωληνωμένος στην Εντατική ο Τάσος Μπουντούρης μετά το σοβαρό τροχαίο στην Παραλιακή. Έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το θώρακα. Σοκάρει η αποκάλυψη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την “οδύσσεια” μέχρι να βρεθεί κρεβάτι Εντατικής! Αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό αλλά δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ! Πως περιέγραψε το τροχαίο στο newsit.gr ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος, στο αυτοκίνητο του οποίου έπεσε ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Ένας θρύλος, ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ο Τάσος Μπουντούρης, δίνει από χθες (20.01.2020) το απόγευμα μάχη για τη ζωή του μετά το τροχαίο που είχε στην παραλιακή.

Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα όταν ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της Μόσχας το 1980 κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στην Παραλιακή. Στο ύφος του Συμμαχικού Νεκροταφείου, στον Άλιμο, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο Τάσος Μπουντούρης έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο.

Ένα αυτοκίνητο που κατά τραγική ειρωνεία οδηγούσε ένας άλλος άνθρωπος του αθλητισμού, ο Νίκος Γέμελος, προπονητής κολύμβησης και προπονητής του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη. Όπως περιέγραψε στο newsit.gr ο κ. Γέμελος, αμέσως σταμάτησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο (στο οποίο ήταν μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του κι όλοι είναι καλά) και είδε, σοκαρισμένος, πως ο οδηγός της μηχανής που είχε πέσει πάνω του, ήταν ο Τάσος Μπουντούρης.

Ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας είχε από την πτώση χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και το θώρακα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον Τάσο Μπουντούρη. Και τότε, ξεκίνησε η οδύσσειά του.

Τάσος Μπουντούρης: «Αγώνας δρόμου» για ένα κρεβάτι στην Εντατική

Το ασθενοφόρο μετέφερε αρχικά τον Τάσο Μπουντούρη στο Γενικό Κρατικό. Εκεί όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιστιοπλοΐκη Ομοσπονδία, δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν γιατί η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που χρειαζόταν να νοσηλευτεί στην Εντατική, αλλά στο νοσοκομείο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι!

Τότε, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Απόστολου Παπαθανασίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δυο παιδιών του γνωστού Ολυμπιονίκη, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Metropolitan, με έξοδα της Ομσπονδίας.

Εκεί, ο Τάσος Μπουντούρης νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στην Εντατική, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στο θώρακα από τη σύγκρουση.Τάσος Μπουντούρης

Προσπάθεια για νέα μεταφορά

Με την αγωνία για την κατάσταση της υγείας του θρυλικού Ολυμπιονίκη να χτυπάει «κόκκινο», η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κάνει προσπάθειες για να μεταφερθεί στην Εντατική δημόσιου νοσοκομείου.

Ήδη, από νωρίς το πρωί έχουν ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Άμυνας (σ.σ. ο Τάσος Μπουντούρης είναι αξιωματικός της Αεροπορίας) Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Τάσος Μπουντούρης να μεταφερθεί.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών, καταλήγει η ΕΙΟ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *