Συνέντευξη – Δημήτρης Ζάγουρας: Ο γνωστός ασφαλιστής μας εξηγεί, τι σημαίνει ασφάλιση σήμερα

Μιλήσαμε μαζί του στο γραφείο του στη Χαλκίδα, Δημοσθένους Βασιλείου και Κρίτζαλη, προκειμένου να μας διαφωτίσει για σημαντικά θέματα γύρω από την ασφάλιση. Διαβάστε παρακάτω:

Ασφάλιση λοιπόν.  Τι είναι;

 

Η ασφάλιση προήλθε από την ανάγκη του ανθρώπου να απαλύνει τις οικονομικές συνέπειες που θα δημιουργηθούν κατά την έλευση ενός κινδύνου. Είναι προϊόν ανθρώπινης σοφίας και την συναντάμε από αρχαιοτάτων χρόνων , όπως για παράδειγμα στους λόγους του Δημοσθένη ‘’περί θαλασσίων πιστώσεων’’.

 

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, πόσο έχει επηρεάσει την ασφάλιση;

 

Σίγουρα έχει επηρεαστεί η αγορά αρνητικά, όμως η κατάρρευση των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων και η δυσπιστία όσων αφορά το θέμα των συντάξεων και της νοσοκομειακής περίθαλψης, οδηγούν όλο και περισσότερους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση ώστε να καλυφτεί το δημόσιο κενό. Εξάλλου οι ασφαλιστικές εταιρίες εποπτεύονται αυστηρά από το κράτος και άλλους διεθνείς φορείς έτσι ώστε να διασφαλίζεται ο καταναλωτής.

 

Ποιες οι δυσκολίες συναντάς κατά την σύναψη ενός νέου συμβολαίου ; Και δεν αναφέρομαι σε υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων που ούτος ή άλλος ο πολίτης θα την κάνει εφόσον επιβάλλεται από τον νόμο.

 

Οι κυριότερες δυσκολίες συνήθως οφείλονται σε ελλειπή ενημέρωση των καταναλωτών , σε συνδυασμό με έλλειψη του αισθήματος αυτοπροστασίας των ιδίων ,αλλά και των περιουσιακών τους στοιχείων και το κυριότερο ότι δεν τους παρέχεις κάτι το οποίο το χρειάζονται εκείνη την στιγμή που το αγοράζουν, αλλά κάτι που πιθανόν θα τους είναι απαραίτητο στο μέλλον και τότε δεν θα μπορούν να το αποκτήσουν. Έτσι εμείς, πρώτα ακούμε τον πελάτη επεξεργάζοντας τις ασφαλιστικές του ανάγκες και μετά του προτείνουμε συμβουλεύοντας τον για τις αντίστοιχες ασφαλιστικές λύσεις, είτε πρόκειται για ασφάλεια υγείας, είτε σύνταξης, είτε περιουσίας.  Αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι κόποι μιας ζωής αγοράζοντος ένα σπίτι ,χάνονται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σεισμού ή 10 λεπτά φωτιάς ,τότε η ιδιωτική ασφάλιση είναι η μόνη του λύση. Φυσικά υπάρχουν και ασφαλίσεις μεταφερόμενων εμπορευμάτων και αστικής ευθύνης και αφορούν κυρίως επιχειρήσεις που επίσης είναι απαραίτητες.

 

Πόσο στοιχίζει μια ασφάλιση υγείας;

 

Το κόστος της επηρεάζεται από παραμέτρους όπως η ηλικία , το επάγγελμα οι παρεχόμενες καλύψεις κ.α. Η άποψη μου είναι ότι το κόστος δεν θα πρέπει να είναι μεγάλο ώστε να δημιουργεί πρόβλημα στον οικονομικό προγραμματισμό του ασφαλισμένου. Ο σκοπός εξάλλου είναι, να λύνουμε  προβλήματα των πελατών και όχι να τους δημιουργούμε νέα.

Πότε ιδρύθηκε το πρακτορείο σας;

 

Το πρακτορείο ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1999

Ποιες εταιρίες εκπροσωπείτε;

 

Οι εταιρίες που εκπροσωπούμε είναι εταιρίες που καλύπτουν όλα τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας, ελληνικά και διεθνή, βρισκόμενες στις υψηλότερες κατατάξεις και ταυτόχρονα είναι V.F.M. δηλαδή το κάθε ευρώ που πληρώνει ο πελάτης να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξία.

 

Γιατί κάποιος να ασφαλιστεί στο πρακτορείο σας;

 

Την καλύτερη απάντηση σε αυτό , θα την παίρνατε από τους πελάτες μας, αυτό όμως που μπορώ να υποσχεθώ από την θέση μου είναι η συνέπεια στην επικοινωνία μας, το φιλικό περιβάλλον και η ειλικρινής προσπάθεια εκ μέρους μας στο να δώσουμε λύση στο κάθε ασφαλιστικό σας πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *