ΔΕΥΑΧ: Έργα ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 1.027.000 € στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδος του Δήμου Χαλκιδέων

Με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση λειτουργίας των δικτύων Ύδρευσης και των Γεωτρήσεων στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων , η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας(ΔΕΥΑΧ) θα προχωρήσει στην δημοπράτηση των παρακάτω έργων:

  1. Ύδρευση οικισμού Φάρου Αυλίδας

Το έργο, προϋπολογισμού 665.000 € , το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2020, αφορά στην κατασκευή νέου βρογχοειδούς δικτύου, το οποίο θα ξεκινά από τη δεξαμενή του Φάρου Αυλίδος με αγωγό Φ140 και θα συνεχίζει με αγωγούς διαμέτρου Φ110,Φ90 και Φ63.

Σκοπός του παραπάνω έργου είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης στον παραλιακό οικισμό του Φάρου Αυλίδος, το οποίο, κατά τους θερινούς μήνες, παρουσιάζει χαμηλή πίεση, κυρίως στα υψηλότερα τμήματα του. Με την κατασκευή των ανωτέρων κλάδων και τη διασύνδεσή τους, θα ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες, θα ομογενοποιηθεί η πίεση και θα υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης και εναλλακτικής υδροδότησης περιοχών, εάν χρειστεί.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

  1. Εσωτερικό Υδραγωγείο Καλοχωρίου-Παντειχίου

Το έργο προϋπολογισμού 362.000 €, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί 14 Φεβρουαρίου 2020, αφορά στην αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων αμιάντου και στην αναβάθμιση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, με την κατασκευή δικτύου διανομής στα όρια της Κοινότητας Καλοχωρίου- Παντειχίου της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδος του Δήμου Χαλκιδέων. Θα γίνει πλήρης αξιοποίηση των νέων υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης, οι οποίοι θα διατηρηθούν και θα ενταχθούν στο υπό σχεδιασμό δίκτυο ύδρευσης.

Σκοπός του παραπάνω έργου είναι οι νέοι τροφοδοτικοί αγωγοί να χρησιμοποιηθούν για την υδροδότηση του συνόλου του οικισμού Καλοχωρίου-Παντειχίου με νερό επαρκούς πίεσης και ποσότητας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Χαλκιδέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *