Εγκρίθηκαν δεκαπέντε νέα επενδυτικά σχέδια στο τομέα της αγροδιατροφής και του μετάλλου με προϋπολογισμό 8,2 εκ. €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, εντάχθηκαν δεκαπέντε νέα επενδυτικά σχέδια στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020 που είχαν κατατεθεί από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροδιατροφής και του μετάλλου, προϋπολογισμού 8,2 εκ. €.

Μέσω της χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων επιδιώκεται:

 Η ενίσχυση της ικανότητας των επιχειρήσεων για δραστηριότητες ΕΤΑΚ και ιδιαίτερα η σύνδεση της έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.

 Η υποστήριξη των επιχειρήσεων για τη βελτίωση, διαφοροποίηση ή αύξηση των παραγόμενων προϊόντων ή/και την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή/και καινοτόμων διαδικασιών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας αυτών.

 Η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, καθώς και μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών.

Η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 01 «Ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.
 «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε κάθε νέα πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας και παράλληλα να ενθαρρύνει την καινοτομία. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σύντομα τα αποτελέσματα των νέων επενδυτικών σχεδίων που σήμερα χρηματοδοτούμε, προτάσεις με αντικείμενο την ερευνητική ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς της αγροδιατροφής αλλά και της βιομηχανίας μετάλλου και αλουμινίου. Θέλουμε νέες ιδέες, συγχαίρουμε και επιβραβεύουμε όλους εκείνους που τις παράγουν» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *