17. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Κορονοϊός: Σε εθελούσια καραντίνα για 14 μέρες στο “Σωτηρία” οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από την Ουχάν

newsroom10 Φεβρουαρίου 20201min120

Κορονοϊός: Σε εθελούσια καραντίνα για 14 μέρες στο “Σωτηρία” οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από την Ουχάν

newsroom10 Φεβρουαρίου 20201min120
720_701342_8faa1071ed-8e6f719fc7eb0d31

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν οι δύο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία του κορονοϊού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας :

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος

Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας».

Πηγή: enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *