Απεργία την Τρίτη: “Μπλακ άουτ” σε δημόσιο και ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προχωρούν σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτήν συμμετέχουν οι ΣΤΑΣΥ, ΠΕΝΕΝ, Σωματείο Οικοδόμων, Ομοσπονδία Λογιστών αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ καλεί στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ. Σ’ αυτήν συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Το ΠΑΜΕ θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ, ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30.

Χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Γι’ αυτό δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

Παράλληλα, η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά θα κινηθούν Προαστιακός και τρένα

Κανονικά θα κινηθούν ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε ολόκληρη τη χώρα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ «ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Τα τρία ναυτεργατικά σωματεία σε ανακοίνωσή τους καλούν τους ναυτεργάτες για περιφρούρηση της απεργίας αναφέροντας ότι από τη «νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρείται κανένας».

«Όλες οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις λεηλάτησαν με την πολιτική τους τα ασφαλιστικά ταμεία, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, με περικοπές στις συντάξεις, την υγεία, την πρόνοια. Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, θα θυσιάζεται διαρκώς, όπως και το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων.» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Πάντως, οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες αναμένεται να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων.

Τα πλοία που θα βρίσκονται σ’ αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συμμετέχει αύριο στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία, αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα».

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Με τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της χώρας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ από τις 12:00 έως τις 15:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ δηλώνει την αγωνιστική της συμπαράσταση στους εργαζομένους που διεκδικούν την προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο