Θερίζει ο κορονοϊός στην Ιταλία! 14 οι νεκροί! Πρώτα κρούσματα σε Βιέννη, Ισραήλ

Συνεχίζει ακάθεκτος την εξάπλωσή του ο κορονοϊός! Άλλοι δυο άνθρωποι πέθαναν στην Ιταλία, ανεβάζοντας στον αριθμό των θυμάτων στη χώρα στους 14.

Τους δυο νέους θανάτους που προκάλεσε ο κορονοϊός στην Ιταλία ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, ο Άντζελο Μπορέλι, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους πως δεν είχε ακόμη επιβεβαιωθεί πως ο κοροναϊός ευθύνεται για τους δύο θανάτους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 528, από τα περίπου 420 που είχαν ανακοινωθεί χθες, Τετάρτη, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε σε 4. Στο καντόνι της Γενεύης, στη δυτική Ελβετία, ένας άνθρωπος διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι από αυτόν έχει προσβληθεί και ένα ζευγάρι στο νοτιοανατολικό καντόνι Γκριζόν, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές. “Και οι τρεις ασθενείς έχουν τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο. Η κατάστασή τους είναι καλή”, σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 15, ανακοίνωσε ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι. “Οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον ιό στην Ιταλία και την Τενερίφη και έχουν μεταφερθεί σε ειδικά κέντρα αντιμετώπισης των λοιμώξεων στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ και στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρώτα κρούσματα σε Ισραήλ και Βιέννη

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν και στην Αυστρία και το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας που επέστρεψε από την Ιταλία βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. Ο άνδρας είχε επισκεφθεί την Ιταλία πριν τέσσερις ημέρες και βρέθηκε θετικός στον covid-19 αφού εμφάνισε συμπτώματα, διευκρίνισε το υπουργείο. Οι Ισραηλινοί που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία έχουν λάβει εντολή να τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους επί 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Στη Βιέννη είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε ένα από τα δημοτικά νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας. Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Άλλα δυο κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αυστρία, στην πόλη Ίνσμπρουκ. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ιταλών οι οποίοι νοσηλεύονται, σε καλή κατάσταση, στην Πανεπιστημιακή Κλινική της πόλης, ενώ αρκετά πρόσωπα που φέρεται να είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους βρίσκονται σε καραντίνα.

Μέχρι χθες το απόγευμα, συνολικά 321 άνθρωποι σε όλη την Αυστρία είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις για ενδεχόμενη προσβολή τους από τον κοροναϊό και για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε απομόνωση 23 πρόσωπα.

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

505 είναι τα νέα κρούσματα του κοροναϊού έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα, στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξησή τους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν νέα προειδοποίηση να μην γίνονται ταξίδια στη χώρα.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 1.766 ανέφεραν τα Κορεατικά Κέντρα για τον Έλεγχο την Πρόληψη των Ασθενειών (KCDC), καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που αναφέρθηκε στις 20 Ιανουαρίου. Η Νότια Κορέα κατέγραψε επίσης τον 13ο θάνατο.

Από τα νέα κρούσματα, 422 καταγράφηκαν στη νοτιοανατολική πόλη Νταεγκού, όπου βρίσκεται μια εκκλησία που είναι το επίκεντρο του ξεσπάσματος στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα KCDC.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αύξησε το επίπεδο των ταξιδιωτικών συστάσεων, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να «επανεξετάσουν τα ταξίδια» προς τη Νότια Κορέα.

Η απότομη αύξηση, την περασμένη εβδομάδα, των κρουσμάτων έχει προκαλέσει επικρίσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της κρίσης, ιδιαίτερα για την απόφαση να περιοριστούν οι αφίξεις από την Κίνα, αντί να επιβληθεί συνολική απαγόρευση.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν πρόταση για την παραπομπή του προέδρου Μουν Τζε-ιν.

Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας. Η Ιταλία και το Ιράν αναδύονται ως τα νέα επίκεντρα της ραγδαία επεκτεινόμενης ασθένειας.

Στο Ιράκ, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι σχολεία, πανεπιστήμια, κινηματογράφοι και καφετέριες θα μείνουν κλειστοί έως τις 7 Μαρτίου, καθώς καταγράφηκε ένα πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στη Βαγδάτη, τη δεύτερη πιο πολυπληθή πρωτεύουσα του αραβικού κόσμου.

Όπως και τα πέντε άλλα κρούσματα της ιογενούς πνευμονίας που προκλήθηκε από τον Covid-19 και έχουν καταγραφεί στο Ιράκ, ο ασθενής προφανώς μολύνθηκε από τον ιό στο Ιράν, επίκεντρο της επιδημίας στη Μέση Ανατολή με 19 θανάτους.

Στο Ιράν, τώρα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 26 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανουσέ Τζαλανπούρ. Καταγράφηκαν 106 νέα κρούσματα, στην πλειονότητά τους στην επαρχία της Τεχεράνης και εκείνην της Γκιλάν (βόρεια) ανεβάζοντας στους 245 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στο Ιράν.

Ο αριθμός των «106 νέων κρουσμάτων» αποτελεί την πιο μεγάλη ημερήσια αύξηση που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές μετά την επίσημη παραδοχή της άφιξης του ιού στο Ιράν, στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Τζαλανπούρ δήλωσε πως τα 106 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις επαρχίες της Τεχεράνης (38), της Γκιλάν (23), του Ισπαχάν (8), της Κομ (7), της Μαζανταράν (7), της Αρνταμπίλ (5), της Λορεστάν (3), της Σεμνάν (3), της Αλμπόρζ (3), του Ανατολικού Αζαρμπαϊιτζάν (2), της Κερμανσάχ (2) και της Χαμαντάν, της Γιαζντ, του Κουρδιστάν, του Δυτικού Αζαρμπαϊτζάν, της Χορασάν-ε-Ραζαβί (από ένα κρούσμα).

Ένα από νέα κρούσματα είναι ο Μοτζταμπά Ζολνούρ, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ιρανικής Βουλής.

Ο Ζολβούρ με βίντεο που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Fars ότι μολύνθηκε από τον ιό και βρίσκεται σε καραντίνα. Βουλευτής των συντηρητικών και σιίτης κληρικός, ο Ζολνούρ εκλέγεται στην Κομ, ιερή πόλη στο κεντρικό Ιράν όπου ανακοινώθηκαν, στις 19 Φεβρουαρίου, τα πρώτα κρούσματα και θάνατοι που συνδέονταν με την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που ξεκίνησε στην Κίνα.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *