16. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Κορονοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα

newsroom4 Μαρτίου 20201min80

Κορονοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα

newsroom4 Μαρτίου 20201min80
720_705733_5c54ca8dc0-a2f1cc26fed79f83

Στα εννέα έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Υπογραμμίζεται ότι τα κρούσματα στο Ισραήλ έχουν φτάσει τα 15.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, είχε ανακοινωθεί το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά πρόκειται για Έλληνα μέσης ηλικίας στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της συμπρωτεύουσας. Στην ουσία δηλ. πρόκειται για άτομο που σχετίζεται με τη φίλη της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημαντικό είναι ότι οι ειδικοί γνωρίζουν μέσω της “ιχνηλάτησης” την πηγή της αιτίας που νόσησε ο άνδρας και ήδη αναζητούν και άλλα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή μαζί τους.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πηγή: enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *