Θ. Ζεμπίλης στη Βουλή: Δίνουμε αναπτυξιακή ώθηση στην αυτοδιοίκηση (Video)

Με τις διατάξεις του νέου Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατάξει την επιχειρησιακή αναπτυξιακή ικανότητα των ΟΤΑ και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσής τους,  ειδικά αυτών που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες ή νησιωτικές περιοχές, ανέφερε  σε συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Όπως τόνισε, ο δημοσιονομικός περιορισμός των προσλήψεων και ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης περί κινητικότητας, που καταργούσε την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου ως προϋπόθεση για την μετάταξη προσωπικού, προκάλεσε ένα ακόμα καταστροφικό πλήγμα στις ήδη υποστελεχωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να απορροφήσουν χρήματα από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Φιλόδημος», οπότε πάρα πολλά σημαντικά έργα δεν εκτελέστηκαν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπίλη επιχειρεί να λύσει αυτό το ζήτημα επαναφέροντας την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για τις μετατάξεις μηχανικών  και τροποποιώντας τις διατάξεις για την κινητικότητα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Παράλληλα, με την υιοθέτηση ευέλικτων και αποτελεσματικών μοντέλων, όπως το προσωρινό και άμεσο εργαλείο της παροχής τεχνικής βοήθειας από μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων μέσω της ΕΕΤΑΑ, καθώς και το πιο μακροπρόθεσμο μόνιμο εργαλείο της αξιοποίησης της δοκιμασμένης και επιτυχημένης πρακτικής των αναπτυξιακών εταιριών, το νέο Σ/Ν βγάζει του Δήμους από το τέλμα στο οποίο είχαν περιέλθει, ενισχύει τον επενδυτικό τους ρόλο και τους οδηγεί σε νέα αναπτυξιακή προοπτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *