16. Μαΐου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Γιάννης Μαραγκός: Οι προτάσεις του κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ

newsroom6 Απριλίου 20201min60

Γιάννης Μαραγκός: Οι προτάσεις του κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ

newsroom6 Απριλίου 20201min60
MARAGKOS_NEXT_2_2_20

Διαβάστε παρακάτω, τι είπε ο Γ.Γ. του Επιμελητηρίου:

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας 03/04/20 μέσω Skype οι προτάσεις μου όπως αυτές καταγράφηκαν για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της Εύβοιας, Σκύρου αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας ήταν οι εξής τέσσερις. Δίνοντας βέβαια περισσότερο βάρος στην τέταρτη και κατά την γνώμη μου σημαντικότερη όλων.

1) Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για την φορολογική χρήση του 2019.

2) Επιστροφή στο 100% της προκαταβολής φόρου με την κατάθεση της νέας φορολογικής δήλωσης για όλους επαγγελματίες που την έχουν προκαταβάλει.

3) Επιχορήγηση όλων των επιχειρήσεων όχι υπό μορφή δανείου αλλά με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξάρτητα από τον κρατικό προϋπολογισμό που ως γνωστόν δεν αντέχει να υποστηρίξει τόσο μεγάλο κόστος.

4) Οι όποιες άλλες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων πέραν της προαναφερθείσης με όσο χαμηλό επιτόκιο αυτές παραχωρηθούν, ακόμη και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμη και με περίοδο χάριτος για τα πρώτα δύο τρία έτη έχω την εντύπωση πως θα είναι καταστρεπτικές και στα επόμενα χρόνια θα ανοίξει ένας νέος φαύλος κύκλος για τους δανειολήπτες παρόμοιος με αυτόν των πυρόπληκτων δανείων όπως αυτά δόθηκαν και με τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι Ελληνικές τράπεζες.