Κορονοϊός: Εύσημα Bloomberg στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Ελλάδα κινήθηκε σωστά στο ζήτημα του κορονοϊού, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού, που φαίνεται να απέδωσαν, σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, σε δημοσίευμα της Τρίτης.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται αναλυτικοί πίνακες για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι ελληνικές αρχές, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία, που μετρούν χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό. Υπογραμμίζεται, επίσης, ο σημαντικά μικρότερος αριθμός κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ελλάδα εφάρμοσε μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιόδου. «Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Ο συντάκτης οικονομικών θεμάτων υπογραμμίζει επίσης ότι «μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας», ενώ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.

Reuters: Επιβράδυνση της εξάπλωσης στην Ελλάδα

Στους νεκρούς και τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, αναφέρεται και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζοντας: «Η Ελλάδα κατέγραψε τη Δευτέρα τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού από τις 12 Μαρτίου, μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται, ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού. Με τα 20 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 1755, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 79».

Στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα πως «είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα». Επίσης, δημοσιεύεται και η προειδοποίηση που απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πως «η μάχη που δίνουμε είναι δύσκολη και το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακούμε τους ειδικούς και να αποφεύγουμε κάθε μετακίνηση εκτός κι αν είναι εντελώς απαραίτητη».

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *