Η «Στερεά Υπεροχής!» σε μια διαφορετική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Με μια τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων, που πραγματοποιήθηκε με πολλές δυσκολίες, τεχνικής φύσης, “νομιμοποιήθηκε πολιτικά”, η δια περιφοράς συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Δυστυχώς λόγω των τεχνικών δυσκολιών, δεν δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθεί, αναλυτικά και διεξοδικά, ο πολιτικός διάλογος επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης αλλά ούτε και να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν:

  • στην περιφερειακή οικονομία,
  • στην προστασία των αγροτών και κτηνοτρόφων μας,
  • στις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα
  • στην αντιμετώπιση της πανδημίας,
  • στο Ε.Σ.Π.Α. και στην επιχειρούμενη αναστολή του από την Κυβέρνηση
  • στο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και άλλα επίκαιρα θέματα.

Από την πλευρά μας κατατέθηκε η πρόταση για συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, που θα συμμετέχει το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων ή έστω με αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων και στον αριθμό που εξασφαλίζεται η νόμιμη απαρτία, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί τεχνικά  η διαδικασία.

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου έστειλαν ηλεκτρονικά τη ψήφο και τις όποιες παρατηρήσεις τους.

Είναι αυτονόητη η πειθαρχία μας, στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά πρέπει να βρούμε και τρόπους έτσι ώστε να μην υπονομευτεί η δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων.

Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας και ευελπιστούμε στην αποδοχή και υλοποίησή της.

 

Το Γραφείο Τύπου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο