Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και πότε θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές – Όλα τα σενάρια

Στο άνοιγμα των σχολείων της χώρας στις 11 Μαΐου, προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» τα συναρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, το θέμα θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Το ζήτημα προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, καθώς ειδικά για την Γ΄ Λυκείου η εξεταστέα ύλη έχει περικοπεί ήδη και το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσφερθεί μόνο για επαναλήψεις. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, τα σενάρια που εξετάζονται από τα συναρμόδια υπουργεία αυτή τη στιγμή είναι σε πρώτη φάση η λειτουργία μόνο της Γ’ τάξης του Λυκείου, με μαθητές κατά το ήμισυ σε κάθε τάξη και πιθανή εναλλαγή πρωινού – απογεύματος. Παράλληλα, συζητείται το άνοιγμα των σχολείων ανά περιοχή της χώρας και σταδιακά.

Δεν είναι λίγο πάντως οι ειδικοί στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που εκτιμούν δηλώνουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος ξανά, αλλά να γίνει αναπλήρωση της ύλης που χάθηκε το φθινόπωρο.

Για δύο πιθανές ημερομηνίες σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων κάνει λόγο το ρεπορτάζ του OPEN, σημειώνοντας επίσης ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα μπουν ξανά σε τάξεις και μάλιστα σε ολιγομελή τμήματα, 7 έως 9 μαθητών. Αυτό πιθανότατα θα γίνει, είτε 11 Μαϊού, είτε 18. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Τα παιδιά μέχρι τις 15 Ιουνίου θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές, οι οποίες πιθανότατα θα ξεκινήσουν στις 22 ή στις 29 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα Γυμνάσια, φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να βάλει τα παιδιά στις τάξεις για να δώσουν προαγωγικές εξετάσεις. Για τα παιδιά του δημοτικού το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους κάτι που θεωρητικά μπορεί να γίνει και να κάνουν τα βασικά μαθήματα πχ γλώσσα και μαθηματικά. Ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στα σχολεία είπε: «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *