07. Μαΐου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Αγωνιώδης ιχνηλάτιση στην κλινική Ταξιάρχαι: Ψάχνουν για κρούσματα κορονοϊού στις επαφές 50 ιδιωτών γιατρών

newsroom24 Απριλίου 20201min60

Αγωνιώδης ιχνηλάτιση στην κλινική Ταξιάρχαι: Ψάχνουν για κρούσματα κορονοϊού στις επαφές 50 ιδιωτών γιατρών

newsroom24 Απριλίου 20201min60
klinikitaxiarxai1-1-1536x1024

Νέες αποκαλύψεις για την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, όπου βρέθηκαν 34 κρούσματα κορονοϊού και τρείς ασθενείς πέθαναν. Παρά τις απαγορεύσεις γίνονταν μικροεπεμβάσεις ενώ ιδιώτες γιατροί δέχονταν ασθενείς και στα ιατρεία τους!

Με εντατικούς ρυθμούς και ταχύτατες διαδικασίες ιχνηλατούνται οι επαφές ασθενών, επισκεπτών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, η οποία αποδείχτηκε υγειονομική βόμβα διασποράς κορονοϊού. Στην κλινική έχουν εντοπιστεί 34 κρούσματα κορονοϊού κι έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις ασθενείς.

Το έργο των ειδικών του ΕΟΔΥ και τις Γενικής Γραμματείας Πολικής Προστασίας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, στην κλινική Ταξιάρχαι φαίνεται πως δεν είχε ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, ενώ συνεχίζονταν να πραγματοποιούνται, κυρίως από συνεργαζόμενους εξωτερικούς γιατρούς, ακόμα και μικροεπεμβάσεις, κάτι που είχε απαγορευθεί με οδηγία από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχουν ιχνηλατηθεί από τις ειδικές ομάδες του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ.Π.Π. περίπου 150 άτομα, ασθενείς, συγγενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί, ενώ αυτό που προβληματίζει σοβαρά τους ειδικούς είναι οι μικροεπεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική του Περιστερίου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πήγες ενημέρωσης, περίπου 50 γιατροί, όλοι εξωτερικοί συνεργάτες της κλινικής, είχαν κάνει μικροεπεμβάσεις σε ασθενείς.

Τα στοιχεία τους βρίσκονται ήδη στα χέρια των ειδικών και πλέον έχουν ξεκινήσει οι επαφές, ώστε να παρθούν δείγματα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον νέο ιό.

Ωστόσο το πλέον δύσκολο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός πως όλοι οι γιατροί διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και δέχονταν όλο αυτό το διάστημα επισκέψεις ασθενών.

Πλέον έχει ξεκινήσει ένας τρίτος «μαραθώνιος» των αρμοδίων, προκειμένου να εντοπίσουν και να ελέγξουν τους ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με τους συγκεκριμένους γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *