Ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα 1,5 εκατ. μη μισθωτών – Ποιες συναλλαγές θα πραγματοποιούνται

Υπεγράφη από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα 1.500.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοτελώς απασχολουμένων και αγροτών της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω να εκτελούν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και χωρίς επίσκεψη σε μονάδα του e-ΕΦΚΑ τις εξής 6 συναλλαγές:

1. Χορήγηση Βεβαίωσης Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης για έναρξη στην ΑΑΔΕ

2. Χορήγηση Βεβαίωσης για Μεταβολή Δραστηριότητας

3. Χορήγηση Βεβαίωσης Εγγραφής στον e-ΕΦΚΑ

4. Χορήγηση Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας

5. Υποβολή Απογραφικού Δελτίου για Αγρότες

6. Έκδοση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας

Η δήλωση Βρούτση

Ο υπουργός Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά τα εξής: «Υπογράψαμε με το συνάδελφό μου Υπουργό Επικρατείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη μία σημαντική Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργούμε τη γραφειοκρατία μέσα από την ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που ανάγκαζαν για χρόνια τους ασφαλισμένους σε αυτοπρόσωπη παρουσία και ταλαιπωρία.

Μαζί με τον Διοικητή και τα στελέχη του e- ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ ψηφιοποιούμε μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας με σημαντικότερη την ηλεκτρονική έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους της χώρας. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, αποτελούσε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των επιστημονικών φορέων της χώρας μας. Έτσι από την επόμενη εβδομάδα κανένας δεν θα χρειάζεται να πάει αυτοπρόσωπα σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ και να περιμένει σε ουρές για το αποδεικτικό της ασφαλιστικής του ενημερότητας. Θα μπορεί να το έχει στο γραφείο του ανά πάσα στιγμή. Η κυβέρνηση αθόρυβα, με σχέδιο, κάτω από τις οδηγίες του Πρωθυπουργού καταπολεμάει καίρια τη γραφειοκρατία και λύνει χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη».

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *