Κορωνοϊός – Αυστριακά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ελπίζει να ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος την 1η Ιουλίου

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι οι αφίξεις των ξένων τουριστών θα γίνονται υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις

Η Ελλάδα ελπίζει ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, γράφουν τα αυστριακά ΜΜΕ επικαλούμενα τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι οι αφίξεις των ξένων τουριστών θα γίνονται υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Mετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ελλάδα έδωσε στον τουρισμό την ελπίδα ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, γράφει στην ιστοσελίδα του το αυστριακό ραδιόφωνο «ORF» επικαλούμενο τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο CNN.

«Στην καλύτερη περίπτωση, η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει τουριστικές δραστηριότητες από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα δεχτεί επισκέπτες μόνο υπό πολύ συγκεκριμένες προυποθέσεις και εφόσον βέβαια η πανδημία είναι σε ύφεση.

«Υποθέτοντας ότι οι ταξιδιώτες θα κάνουν μερικά τεστ προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και θα παρακολουθούνται στενά, η τουριστική εμπειρία μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματά τους. Ακόμα κι αν το τεστ βγει είναι αρνητικό, ο επισκέπτης πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Η Ελλάδα έχει καταγράψει επισήμως μόνο 2.632 κρούσματα και 146 θανάτους χάρη στα γρήγορα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον νέο κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα μέτρα χαλάρωση της κυβέρνησης, εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία μπορούν να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο, υπό όρους.

«Στην καλύτερη περίπτωση, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τουριστικές δραστηριότητες από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN, όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα στην ιστοσελίδα της nachrichten.at.

Το επίμαχο άρθρο διευκρινίζει ότι η Ελλάδα θα δεχτεί επισκέπτες μόνο υπό «πολύ συγκεκριμένες προυποθέσεις».

«Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να υποβληθούν σε ορισμένα τεστ την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας έως ότου τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα. Ακόμα κι αν το τεστ είναι αρνητικό, ο επισκέπτης πρέπει να απομονωθεί από τις ελληνικές αρχές για 14 ημέρες».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο