Θ. Ζεμπίλης: Η λαίλαπα του λαϊκισμού χειρότερη από την μάστιγα του κορονοϊού!

Μετά τα γεγονότα του Έβρου και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την γείτονα, προέκυψε επιτακτική  ανάγκη για την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, με την δραστική επιτάχυνση της απονομής ασύλου και την δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων δομών.

Κατά την συζήτηση του Σ/Ν στην ολομέλεια της Βουλής, ο Θανάσης Ζεμπίλης αφού συγχάρηκε τις ένοπλες δυνάμεις, για την αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, με τα μέτρα επιτήρησης απ´ άκρη σ´ άκρη στο Αιγαίο, προέβλεψε ότι μετά την ύφεση της επιθετικότητας, λόγω της πανδημίας, η Τουρκία θα επανέλθει με ένταση σ´ αυτόν τον υβριδικό πόλεμο. Έτσι, θα πρέπει να θωρακίσουμε την χώρα με ένα νέο νομοθετικό οπλοστάσιο, που θα επιτρέψει την μαζική επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία, αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων. Αυτό βέβαια δεν θα πραγματοποιείται μέσω της αλόγιστης προσφυγής σε επιδόματα, αλλά με την απορρόφησή τους σε εργασίες χαμηλών δεξιοτήτων και αμοιβών.

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέδειξε τον κίνδυνο που προκύπτει από τον λαϊκισμό και την δημαγωγία πολιτικών κομμάτων, με εκ διαμέτρου μάλιστα αντίθετες ιδεολογικές αφετηρίες.  Παράλληλα, εξέθεσε εμπράκτως την διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκλεισε την Αμυγδαλέζα, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά κατασκεύασε και άλλες κλειστές δομές, όπως το ΠροΚεΚα στην Κω. Μάλιστα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσε τότε για την αναγκαιότητα αυτών των δομών, σε παντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τα όσα ισχυρίζεται σήμερα! Εκτός αυτού, η τότε κυβέρνηση διατηρούσε ένα υποστελεχωμένο υπουργείο Μετανάστευσης, που αδυνατούσε να ανταπεξέλθει επαρκώς στις αρμοδιότητές του, με αποτέλεσμα να μένει αναξιοποίητο το 72% των ευρωπαϊκών πόρων! Τώρα ,λοιπόν, αντιδρούν στην απαραίτητη οργάνωση και στελέχωση αυτού του Υπουργείου, γιατί στην πραγματικότητα, λόγω της δικής τους αποτυχίας, επιθυμούν να δουν και την σημερινή κυβέρνηση να αποτυγχάνει. Ολοκληρώνοντας ο Θανάσης Ζεμπίλης την ομιλία του είπε: “Το παρόν Σ/Ν είναι ένα αναλογικό και μετριοπαθές νομοθέτημα, που υπηρετεί την σύνεση και την ευθύνη, για ένα ζήτημα που η δημαγωγία προσφέρει αφειδώς εύκολες λύσεις”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *