Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Συνωστισμός σε παραλία στη Φλόριντα – Έκλεισε μία εβδομάδα μετά το άνοιγμά της

Το αδιαχώρητο στις πλαζ της Naples City – Διαμαρτυρία με κολάν, push ups και… κοιλιακούς έξω από δημαρχείο πόλης, καθώς δεν άνοιξαν τα γυμναστήρια – Τουλάχιστον 56 θάνατοι την ημέρα μετά την άρση της καραντίνας στη Φλόριντα
Αυτό που συνέβη στις παραλίες της Naples «ήταν εξωφρενικό», σύμφωνα με αξιωματούχο του τοπικού Δήμου. «Ο κόσμος ήταν πολλαπλάσιος ακόμη και σε σύγκριση με τις καλύτερες ημέρες πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Δεν χωρούσαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, δεν υπήρχε ούτε ένας πόντος άδειος στην παραλία. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον», δήλωσε ο αξιωματούχος του Δήμου, ο οποίος ενημέρωσε -ως όφειλε- τους προϊσταμένους του και εκείνοι, με έκτακτο Δ.Σ. αποφάσισαν να «σφραγίσουν» την Κυριακή κιόλας, τις παραλίες.
Όμως δεν ήταν μόνο οι παραλίες που γέμισαν από κόσμο στη Φλόριντα. Τη Δευτέρα, λάτρεις της γυμναστικής με τα κολάν τους και τα… βαράκια τους, κατέκλυσαν το πεζοδρόμιο απέναντι από το δημαρχείο της πόλης Clearwater και διαμαρτυρήθηκαν με…push ups και… κοιλιακούς, διότι δεν δόθηκε άδεια να ανοίξουν τα γυμναστήρια!

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ ΝτεΣάνκτις, επέτρεψε από τις 4 Μαΐου την επανεκκίνηση ορισμένων καταστημάτων και την ελευθερία στις μετακινήσεις, με σαφή οδηγία να διατηρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους πολίτες, σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Όμως, μπαράκια, γυμναστήρια, θέατρα και σινεμά, παραμένουν κλειστά.
Στη Φλόριντα έχουν διαπιστωθεί σχεδόν 40.500 κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 1.721 άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Από την ημέρα που απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις, στη Φλόριντα έχουν καταγραφεί 336 θάνατοι εξαιτίας του νέιυ κορωνοϊού, δηλαδή 56 θάνατοι κάθε ημέρα, από τις 4 Μαΐου.
Πρόκειται για πολύ άσχημα νέα, καθώς ο νέος κορωνοϊός, αφενός δείχνει να μην επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες, αφαιτέρου, δείχνει να μην μειώνει ούτε στο ελάχιστο τη μεταδοτικότητά του. Μοναδικός λόγος που παγκοσμίως μειώθηκαν οι θάνατοι και τα κρούσματα, ήταν τα περιοριστικά μέτρα και η καραντίνα. Μία καραντίνα, ωστόσο, «σκοτώνει» τις οικονομίες και βυθίζει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή…