«Αιολικό Πάρκο στη Σκύρο»

Απαντήθηκε από την περιφερειακή αρχή, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, η επίκαιρη ερώτησή μας, για το Αιολικό Πάρκο στη Σκύρο.

Η περιφερειακή αρχή καταψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος, που κατάθεσε η παράταξή μας, “Στερεά Υπεροχής”, για το νέο περιβαλλοντικό νόμο, που ως κερκόπορτα ανοίγει το δρόμο της στυγνής εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος, ένας νόμος που στο όνομα της επιτάχυνσης των επενδυτικών διαδικασιών, ανοίγει το δρόμο για ουσιαστική ακύρωση των περιοχών Natura 2000, με δυνατότητα πλέον δημιουργίας «περιβαλλοντοκτόνων δράσεων».

 

Η περιφερειακή αρχή, παρόλο που δεν δέχθηκε το περιφερειακό συμβούλιο να διαμαρτυρηθεί για ένα νόμο, που ανοίγει παράθυρο στη νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και ρέματα, που υποβαθμίζει τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, χωρίς πραγματική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών και που προωθεί την αλόγιστη επέκταση ΑΠΕ κυρίως δε αιολικών πάρκων, εντούτοις, πήρε διαφορετική θέση, με την απάντησή της, για το Αιολικό Πάρκο της Σκύρου!

 

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, μιλώντας εκ μέρους της περιφερειακής αρχής,  δήλωσε συμπαράσταση στον αγώνα της Σκυριανής κοινωνίας, αποδέχθηκε και επικαιροποίησε με την τοποθέτησή του, την  ομόφωνη αρνητική απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως προς την Περιβαλλοντική αδειοδότηση του συγκεκριμένου  έργου, που ελήφθη στις 14 Νοεμβρίου 2011 και ανέλαβε τη δέσμευση για τις επιβεβλημένες θεσμικά πολιτικές παρεμβάσεις προς την αδειοδοτούσα Αρχή.

Μάλιστα τόνισε πως: «Την ίδια ακριβώς γραμμή προτιθέμεθα να κινηθούμε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις που θα απειλήσουν το περιβαλλοντικό απόθεμα και την τουριστική προοπτική της Περιφερειακής μας Ενότητας».

 

Οψόμεθα…

 

Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει, την πολιτική στάση της περιφερειακής αρχής, απέναντι στα δύο ζητήματα, με το δικό του σκεπτικό και τη δική του οπτική γωνία.

Είναι όμως, παρήγορο και ταυτόχρονα αισιόδοξο το μήνυμα, που εξέπεμψε η Περιφέρεια, με τη συγκεκριμένη απάντηση, για τις όποιες επίδοξες επιχειρηματικές ενέργειες, μεθοδεύονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε μέσο, το Περιβάλλον που ζουν καθώς και την ποιότητα ζωής τους.

Όσοι πιστεύουν, ότι οι πολίτες της  περιφέρειάς μας, θα αποδεχθούν  παθητικά τη μοίρα τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι και πολύ γελασμένοι.

 

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο