13. Μαΐου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Μεγάλη ολονύχτια κινητοποίηση στον Έβρο – “Φορτώνουν” με μετανάστες τα σύνορα οι Τούρκοι

newsroom4 Ιουνίου 20201min160

Μεγάλη ολονύχτια κινητοποίηση στον Έβρο – “Φορτώνουν” με μετανάστες τα σύνορα οι Τούρκοι

newsroom4 Ιουνίου 20201min160
720_722471_e2f6189317-b0d5d08f9e1094f1

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται Αστυνομία και Στρατός στον Έβρο, αφού εδώ και ώρες έχει παρατηρηθεί ότι η Τουρκία μεταφέρει και πάλι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, κάνοντας πράξη την απειλή των ανοιχτών συνόρων και επανάληψης της πίεσης μετά την αρση των περιορισμών λόγω κορονοϊου.

Σύμφωνα με πληφορορίες του enikos.gr τέσσερα είναι τα κύρια σημεία όπου έχει διαπιστωθεί έντονη κινητικότητα από μεριάς Τούρκων. Στο Τυχερό, κοντά στο Διδυμότειχο, στο Πέταλο και στο Σοφικό. Το τέταρτο σημείο είναι οι Καστανιές, όπου παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό στον φράχτη, έχουν καταγραφεί δεκάδες λεωφορεία από την πλευρά της Τουρκίας να μεταφέρουν κόσμο προς τον καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ, στην Ανδριανούπολη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο Τυχερό και το Πέταλο άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jadarma) έχουν ανάψει φωτιές εντός των συνόρων τους.

Σε ότι αφορά την Αστυνομία αλλά και τον Στρατό, είναι έντονη η παρουσία και μάλιστα φροντίζουν με τεχνητά μέσα – κυρίως προβολείς και φάρους – να δείχνουν ότι απ’ άκρη σ’ άκρη καθ’ όλο το μήκος των συνόρων η κινητοποίηση είναι συνεχής και ισχυρή.

Πηγή: enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *