07. Μαΐου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Οι Τούρκοι “τορπιλίζουν” την “IRINI” στη Μεσόγειο με επτά φρεγάτες

newsroom10 Ιουνίου 20201min190

Οι Τούρκοι “τορπιλίζουν” την “IRINI” στη Μεσόγειο με επτά φρεγάτες

newsroom10 Ιουνίου 20201min190
720_723603_9e6b991046-a8a87699fd035988

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εδώ και ώρες εξελίσσεται ένα στρατιωτικό θρίλερ στην Μεσόγειο θάλασσα με την Τουρκία να εμφανίζεται αποφασισμένη να σπάσει κάθε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία επιβολής εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Το τουρκικό φορτηγό πλοίο CIRKIN βρίσκεται αυτή τη στιγμή, βορειοανατολικά της Τρίπολης, με τις πληροφορίες του enikos.gr από το Πολεμικό Ναυτικό να επιβεβαιώνουν πληροφορίες ότι συνοδεύεται από 3 τουρκικές φρεγάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο καπετάνιος του πλοίου δηλώνει ότι τελεί υπό τις εντολές της τουρκικής κυβέρνησης, αρνούμενος να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του ελικοπτέρου της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, απ’ όπου απονηώθηκε.

Η ελληνική Φρεγάτα ενεργεί κατόπιν εντολής που δέχθηκε από τον Ιταλό διοικητή της επιχείρησης IRINI, ο οποίος όμως βρίσκεται με το πλοίο του εν όρμω σε ιταλικό λιμάνι!

Την επιχείρηση «Ειρήνη» οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από την απόφαση του ΟΗΕ με την συμμετοχή 20 χωρών. Μόνο που τελικά η ευρωπαϊκή συμμετοχή έχει μείνει… στα χαρτιά!

Όπως έχουμε γράψει εδώ και μέρες στο enikos.gr, η γαλλική φρεγάτα Jean Bart αποσύρθηκε, κι έμεινε μόνο το συνοδευτικό αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας του Λουξεμβούργου. Οι Ιταλοί, που έχουν και το πρόσταγμα, ακόμα μαζεύουν επιτελείς στο πλοίο Διοίκησης. Η Γερμανία και η Πολωνία επιχειρούν με ένα αεροσκάφος περιπολίας η κάθε μία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένα πλοίο τους, τη στιγμή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη έως και 300 Γερμανών στρατιωτών για να ενταχθούν στην αποστολή, όπως η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή Μπούντεσταγκ ενέκρινε στις 7 Μαΐου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό φορτηγό πλοίο CIRKIN Ro-Ro Cargo μεταφέρει οπλισμό προς την Λιβύη. Η αρχική του πορεία φαινόταν να είναι προς Τυνησία όταν ξαφνικά το πρωί άλλαξε ρότα, προς Λιβύη. Πλέει με ταχύτητα σταθερή, 12 κόμβων.

Ήδη, εδώ και μέρες η Τουρκία έχει ανοιχτά της Λιβύης 4 φρεγάτες και ένα πλοίο ανεφοδιασμού και μαζί με τις 3 φρεγάτες που συνοδεύουν αυτή τη στιγμή το φορτηγό πλοίο, μιλάμε για μία πολύ μεγάλη ναυτική δύναμη 7 μονάδων, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητά της να σπάσει κάθε εμπάργκο και να επιβάλει τους κανόνες που επιθυμεί στην περιοχή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *