Γώγος: Υπάρχει σχέδιο για τοπικά lockdown

«Μέχρι 1η Ιουλίου πιστεύουμε ότι όλες η Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα στην επιδημιολογική καμπύλη», επεσήμανε ο καθηγητής Ιατρικής

Ανοιχτό είναι το σενάριο να υπάρξουν και τοπικά lockdown τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πολλών κρουσμάτων σε μια περιοχή ή μια δομή.

Συγκεκριμένα ο κ. Γώγος διευκρίνισε τα εξής: «Μπήκαμε στη δεύτερη φάση της διαχείρισης πιθανού κρούσματος. Υπάρχει ενδεχόμενο για περιοχικά lockdown, στην περίπτωση που κάπου εμφανιστούν πολλά κρούσματα».

Για την Ξάνθη ανέφερε ότι πρέπει να φύγει από πάνω μας η στοχοποίηση λόγω του κορωνοϊού.

«Είναι μια γρίπη, δε φταίει ο κόσμος που υπάρχει διασπορά. Η διαφορά στην Ξάνθη είναι ότι εμφανίστηκε μέσα στην κοινότητα και όχι απλά σε μια δομή. Κάναμε καραντίνα περιοχική, αλλά είναι κάτι παροδικό», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο καθηγητής είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι ως αποτρεπτικό μέσο.

«Έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για όλους. Πρέπει να υπάρξει επιτήρηση», τόνισε.

«Έρχεται ένα μακρύ καλοκαίρι. Στα μπαρ θα υπάρξει επικινδυνότητα», προσέθεσε.

«Μέχρι 1η Ιουλίου πιθανόν να  είναι στα ίδια επίπεδα η επιδημιολογική καμπύλη για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις επιτροπής για τα κρούσματα, ο κ. Γώγος είπε ότι τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Το σχέδιο για τους τουρίστες ήταν αρχικά να κάνουν τεστ πριν επιβιβαστούν,  αλλά αυτό ναυάγησε κυρίως από την απόφαση της ΕΕ.

Ωστόσο, εξήγησε ότι πλέον θα υπάρχει καλύτερη επιτήρηση και έλεγχος και θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

«Τα αποτελέσματα είναι γρήγορα, μπορούμε να τα έχουμε και αυθημερόν. Θα υπάρχει καταγραφή της πορείας του τουρίστα για άμεση ιχνηλάτηση. Δε γίνεται να κάνουμε αλλιώς», συνέχισε.

«Μέχρι 1η Ιουλίου πιστεύουμε ότι όλες η Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα στην επιδημιολογική καμπύλη», επεσήμανε ο κ. Γώγος.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *