Θ. Ζεμπίλης στη Βουλή: Το Σ/Ν για τις διαδηλώσεις διασφαλίζει τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των πολιτών(video)

Άρχισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του Σ/Ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θεσπίζει τους όρους με τους οποίους θα γίνονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή της καθημερινότητας των πολιτών. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με το υπό συζήτηση Σ/Ν αντιμετωπίζονται ολιστικά και συστηματικά τα αντικοινωνικά φαινόμενα που αναπτύσσονται με αφορμή την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, γεγονός που αποτελούσε επιτακτική απαίτηση των απλών πολιτών,  καθώς και εμβληματική προεκλογική  δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, που αποδεικνύει έμπρακτα για μια ακόμα φορά ότι υλοποιεί  το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Εκτός αυτού όμως, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπίλη, η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων ήταν και συνταγματική επιταγή, καθώς σε μια ευνομούμενη κοινωνία η άσκηση των συνταγματικών ελευθεριών υπόκειται στον αυτονόητο περιορισμό, της μη προσβολής των δικαιωμάτων των άλλων πολιτών.  Στην χώρα μας όμως παρατηρείται το φαινόμενο πάσης φύσεως μειοψηφίες και συλλογικότητες  να έχουν κατορθώσει να επιβάλουν τις απόψεις τους και να δρουν ανεξέλεγκτα, χωρίς να σέβονται τις ελευθερίες της πλειοψηφίας, εν προκειμένω των ανθρώπων που θέλουν να πάνε έγκαιρα στην εργασία τους ή των μικρομεσαίων επαγγελματιών που αδυνατούν να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι υπήρχαν κατά το παρελθόν κάποιες επιμέρους αποσπασματικές διατάξεις, που είχαν σκοπό να θέσουν κανόνες και προϋποθέσεις στις δημόσιες συναθροίσεις, αλλά σπανίως έβρισκαν εφαρμογή στην πράξη. Εξέφρασε μάλιστα την απορία  γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τροποποίησε την διάταξη του άρθρου 292 ΠΚ  «περί παρακώλυσης συγκοινωνιών» και αύξησε τις ποινές, τώρα αντιδρά στο να τεθούν περιορισμοί στις κινητοποιήσεις στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, όταν κατά μέσο όρο ετησίως πραγματοποιούνται περισσότερες από 1400 πορείες.

Αντίθετα πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι νέες διατάξεις, ώστε να αποκατασταθεί η αρχή της πλειοψηφίας και να βελτιωθεί η  καθημερινότητα των απλών πολιτών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *