14. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

H “μυστική” επίσκεψη του Στρατηγού Φλώρου στο Ισραήλ και η «γαλάζια συμμαχία»

newsroom15 Ιουλίου 20201min90

H “μυστική” επίσκεψη του Στρατηγού Φλώρου στο Ισραήλ και η «γαλάζια συμμαχία»

newsroom15 Ιουλίου 20201min90
720_729937_920b675ec3-b082a9d7ae3c34e7

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει μία μεγάλη αδυναμία. Είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Πάντα μιλάει μέχρι εκεί που θέλει και πάντα δίνει πληροφορίες μέχρι εκεί που θέλει. Ποτέ δεν αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο εάν θέλει να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα και όταν αποφασίζει ότι θα «εξαφανιστεί» το κάνει επιτυχημένα.

Έτσι λοιπόν, χθες, χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό, πέταξε το πρωί για Ισραήλ και γύρισε το βράδυ, λίγο μετά τις 9.00, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας. Συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Aviv Kohavi (Αβίβ Κοχαβί), με τον οποίο έπιασαν το νήμα των συζητήσεων από εκεί που το άφησε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του. Μπήκαν στην ουσία των διμερών επαφών για κοινές δράσεις και συνεργασίες.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι η ισχυρή «γαλάζια συμμαχία» μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ, που εδράζεται στις κοινές αντιλήψεις για την διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας, στην τήρηση κι εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και την ευκαιρία να επιβιβαστεί στο άρμα των «δύο» όποια χώρα συμφωνεί σ’ αυτές τις αξίες.

Το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και η σημασία που δίνουν στην παραμικρή λεπτομέρεια αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, η οποία βγήκε την ίδια ώρα από τις Διευθύνσεις Ενημέρωσης και των δύο Επιτελείων με ίδιο περιεχόμενο. Κάτι που καταδεικνύει ότι και οι δύο ομιλούν πλέον την ίδια γλώσσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ το ΓΕΕΘΑ «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμόρφωση κοινής αντίληψης ως προς την προαγωγή της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές τα οφέλη από τη συνεργασία τους σε στρατιωτικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται κοινές δράσεις και ασκήσεις με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και των τριών κλάδων των ΕΔ, και συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της».

Σύμφωνα με καλά πληφορημένες πηγές του enikos.gr, τους καρπούς αυτού του ισχυρού δίπολου σύντομα θα αρχίσουμε να τους βλέπουμε σε συνεργασίες που έχουν σχέση με Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό.

Πηγή: enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *