Ο Θ. Ζεμπίλης έθεσε στην Υφυπουργό κ. Σ. Ζαχαράκη το στεγαστικό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας (Βουλή/video)

Το πολύ σοβαρό ζήτημα των κτιριακών αναγκών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας έφερε στην Βουλή, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Ο Βουλευτής της Εύβοιας, κατά την διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή, απένειμε αρχικά τα εύσημα στην Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε το Υπουργείο στην πανδημία, την οποία κατάφερε να διαχειριστεί με αξιοσημείωτη επιτυχία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ηγεσία του Υπουργείου μετέτρεψε τη δεινή υγειονομική κρίση σε ευκαιρία, προστατεύοντας βεβαίως την υγεία των μαθητών, αλλά ταυτόχρονα κρατώντας ανοιχτή και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Έτσι οι επιλογές του Υπουργείου, εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκαν και οι στόχοι επιτεύχθηκαν, ενώ παράλληλα, με την επαναλειτουργία των σχολείων τον Ιούνιο έγινε και προετοιμασία για τον τρόπο που θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα όμως με τον κ. Ζεμπίλη, αυτό που, μεταξύ άλλων, έχει μεγάλη σημασία για την νέα σχολική περίοδο είναι η ενίσχυση των κτιριακών υποδομών των σχολείων, καθώς τα μεγάλα και σύγχρονα διδακτήρια εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς φοίτησης, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε ειδική αναφορά στο μεγάλο κτιριακό πρόβλημα του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδα, το οποίο ουσιαστικά στεγάζεται σε 14 κοντέινερ, όπου δεν πληρούνται ούτε οι υγειονομικές, ούτε οι παιδαγωγικές προδιαγραφές, για να φιλοξενηθούν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ειδικότερα τώρα, που λόγω της υγειονομικής κρίσης απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες υγιεινής, οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *