Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Ημέρα πένθους για την ορθοδοξία και ολόκληρο τον ελληνισμό η 24η Ιουλίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εκφράζει τη λύπη του για τους ισχυρούς που «κρύβονται πίσω από τους δικούς τους γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς υπολογισμούς» – Πρόσκληση στον Καθεδρικό Ναό για «να ψάλλουμε μαζί το “Τη Υπερμάχω”» – Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας

«Ημέρα πένθους και οδύνης» για την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος την 24η Ιουλίου, ημέρα που κατά την οποία θα τελεστεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να βρεθούν την ημέρα εκείνη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών. «Θα προστώ της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. των Αθηνών και σας καλώ όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το “τη Υπερμάχω” υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας» αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Λυπάμαι βαθύτατα που οι ισχυροί του κόσμου τούτου, οι περισσότεροι τουλάχιστον εξ αυτών, κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους ή μάλλον πίσω από τους δικούς τους γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς υπολογισμούς», σημειώνειο Ιερώνυμος.

«Με τη στάση τους αυτή ανέχονται ή ουσιαστικά αποδέχονται κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας μια ανίερη πράξη βεβήλωσης όχι μόνον ενός ιερού πνευματικού κέντρου της Ορθοδοξίας μας, της Χριστιανοσύνης, γενικότερα, και ενός συμβόλου της Πίστης μας, αλλά και ενός οικουμενικού μνημείου πολιτισμού και αλληλοπεριχώρησης μεταξύ των λαών και των ανθρώπων και των λαών διαφορετικών θρησκευτικών ταυτοτήτων.

Ο μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους», επισημαίνει.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο