13. Μαΐου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Αγία Σοφία: Το απόγευμα ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

newsroom24 Ιουλίου 20201min150

Αγία Σοφία: Το απόγευμα ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

newsroom24 Ιουλίου 20201min150
720_731679_6e3da1d7ab-9fa610e461082a19

Την Ακολουθία του “Ακάθιστου Ύμνου” θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Μητρόπολη Αθηνών, σήμερα το απόγευμα, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, που ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε ως “ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό”.

Στη Μητρόπολη Αθηνών αναμένεται να προσέλθουν πολλοί πιστοί, ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος να ψάλλουν όλοι μαζί τον ύμνο προς την Παναγία “υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας”.

Το ίδιο θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, οι οποίες από το πρωί χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες κι έχουν τις σημαίες μεσίστιες.

Στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: “Ο μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους”.

Εξάλλου, συγκίνηση επικράτησε χθες στην Τήνο με την έλευση της εικόνας της Οσίας Πελαγίας. Ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν όλοι μαζί και να ψάλλουν “Τη Υπερμάχω”.

Πηγή: enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *