11. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων ζήτησε ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεροντίτης

newsroom1 Αυγούστου 20201min150

Περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων ζήτησε ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεροντίτης

newsroom1 Αυγούστου 20201min150
116635032_297885278105205_2032415318399445447_n

Συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας και της εφαρμογής α) του Μέτρου της Επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω ΑΑΔΕ, β) της διαδικασίας χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω TΕΠΙΧ και γ) της υλοποίησης των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, κατέθεσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννης Γεροντίτης, οι εργασίες της οποίας έλαβαν χώρα και ολοκληρώθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 30/07/2020. Πλέον αυτών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επι τάπητος έθεσε ως απολύτως απαραίτητη την εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης προτάσεων την οποία και κατέθεσε, για την στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που πλήττονται παρατεταμένα από τις συνέπειες του κορονοϊού, με εστιασμένη την προσοχή του στις επιχειρήσεις της Βορείου Εύβοιας.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε και ο Πρόεδρος  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μίχαλος, ο οποίος επικεντρώθηκε στους τρόπους παρέμβασης της Επιμελητηριακής κοινότητας, με σκοπό την καλύτερη ανταπόκριση και συνεργασία του Τραπεζικού συστήματος κατά την διαδικασία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δεδομένου ότι έως σήμερα οι Τράπεζες λειτουργούν ως προς το δοκούν θέτοντας προβληματικά, πρόσθετους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις στις επιχειρήσεις που αιτούνται χρηματοδότηση.

Στην ίδια συνεδριαση οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσαν απόψεις σε επιπλέον σημαντικά θέματα για την επιχειρηματικότητα και τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως, για την Επιμελητηριακή Νομοθεσία, για την πορεία ΚΎΕΠΙΧ Επιμελητηρίων, για τη δημιουργία επιτροπής της ΚΕΕΕ ιαματικού τουρισμού-τουρισμού υγείας, για τον Επενδυτικό χάρτη Στερεάς Ελλάδας, για την πορεία υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων της ΑΝ.ΔΙΑ.

Πέραν του Προέδρου του Επιμελητηρίου, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Φορέα στο Συμβούλιο κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και κ. Νικόλαος Φωκίτης, καθώς και ο κ. Αντώνης Νταβαρίας Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ. Παρέστη επίσης η διευθύντρια του Επιμελητηρίου κα Αρτεμησία Χαρίτου.

Σημαντικό μέρος των εργασιών παρακολούθησαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, κ. Μώρος Νικόλαος – Ανδρέας Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Σταθόπουλος Ιωάννης Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Μαραγκός Ιωάννης Γενικός Γραμματέας, κ. Κουτσαύτης Σπυρίδων Οικονομικός Επόπτης, κ. Παύλου Χρήστος Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *