Χαλκίδα: Ηλικιωμένη κοιμάται σε είσοδο πολυκατοικίας – Υπάρχει κράτος;

Σε έναν κόσμο που μάλλον, δεν έχει θέση για ηλικιωμένους και αδύναμους,  μας είπαν «μην ασχολείστε άλλο, εσείς θα την σώσετε…», θεωρούμε υποχρέωση, μας να συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε το θέμα με την ηλικιωμένη στη Χαλκίδα.

Έναν από τους άστεγους αυτής της πόλης ή αν θέλετε, έναν από τους ανθρώπους που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

Στη φωτογραφία βλέπετε το σπίτι της ηλικιωμένης, γεμάτο σκουπίδια

 

Θα μπορούσε να είναι η δική μας γιαγιά ή μάνα!

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό και όπως ανέδειξαν από τον 96,5fm και το www.dotradio.gr όπως επίσης και αρκετά site, πρόκειται για μία άρρωστη όπως όλα δείχνουν γιαγιά, που ζει εδώ και καιρό στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

Η είσοδος πολυκατοικίας όπου κοιμάται

Κάποιοι της πηγαίνουν καθημερινά, νερό και φαγητό, όμως όπως όλοι καταλαβαίνουμε, απουσιάζει η Πολιτεία!

Αν και το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, η γιαγιά κοιμόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παλιό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όμως όταν αυτό έκλεισε αναγκάστηκε να περιφέρεται και βρήκε «καταφύγιο» στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

Παρά το ότι κάτοικοι της πόλης και δημοσιογράφοι, ψάχνουν εδώ και εβδομάδες να βρουν… ποια υπηρεσία είναι αρμόδια να προαφαιρεί βοήθεια στην ηλικιωμένη, τα τηλέφωνα κλείνουν και οι υπάλληλοι παραπέμπουν ο ένας στο άλλο.

Με λίγα λόγια, κανείς δεν είναι αρμόδιος και κανείς δεν δείχνει ευαισθησία, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να παραμένει εκεί…

Το γιατί, δεν το γνωρίζουμε, ούτε όμως το καταλαβαίνουμε… όμως νομίζουμε πως, μας αφορά όλους πλέον.

Ευχαριστούμε θερμά, τους συμπολίτες μας που μας έστειλαν τις φωτογραφίες που βλέπετε, αυτό δείχνει πως, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.

Όμως δεν υπάρχει κράτος.

Ευχόμαστε κάποια στιγμή σύντομα, να ευαισθητοποιηθεί ο πολιτικός κόσμος της πόλης και να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία (που μάλλον θα υπάρχει), να ληφθούν αποφάσεις αφού οι υπάλληλοι δεν μπορούν και να δοθεί τέλος στο μαρτύριο της γιαγιάς, που έτσι κι αλλιώς η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *