Θ. Ζεμπίλης: Επιτέλους, ήρθε η ώρα για τα έργα παρακάμψεων Χαλκίδας-Αρτάκης-Ψαχνών, Βασιλικού και Αμαρύνθου

Ο βουλευτής Εύβοιας Θ. Ζεμπίλης συνόδευσε χθες το κυβερνητικό  κλιμάκιο, με επικεφαλής τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία στο Ληλάντιο και τα Ψαχνά. Ακολούθως παρέστη σε σύσκεψη των φορέων στο διοικητήριο, όπου μεταξύ άλλων και ενισχύοντας την επιχειρηματολογία του περιφερειάρχη Φ.Σπανού, του αντιπεριφερειάρχη Γ. Κελαϊδίτη και των δημάρχων Ε. Βάκα και Γ.Ψαθά, ανέφερε: Κατά την διάρκεια της αυτοψίας στις πληγείσες περιοχές οι παριστάμενοι υπουργοί είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την παντελή έλλειψη υποδομών στην Εύβοια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν απροστάτευτοι, ακόμα και σε πιο ήπιες, σε σχέση με την τελευταία, φυσικές καταστροφές.

Αυτό σχετίζεται με πολλούς εγγενείς λόγους και παθογένειες, που είναι καιρός να ξεπεράσουμε. Απαιτούνται έργα, συνέχισε ο βουλευτής, που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή, όπως το φράγμα των Ψαχνών, που επιλύει  προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, αλλά προστατεύει και από πλημμυρικά φαινόμενα. Αντίστοιχα, στον Λήλαντα ποταμό, μετά την οριοθέτησή του, θα πρέπει να κατασκευαστεί αρδευτικό φράγμα, που σε συνδυασμό με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, θα αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τις φυσικές καταστροφές. Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στα μεγάλα οδικά έργα, επισημαίνοντας ότι οι παρακάμψεις Χαλκίδας/Αρτάκης/Ψαχνών, Βασιλικού και Αμαρύνθου, στην πραγματικότητα αποτελούν ένα έργο, με τον κυρίως άξονα και τις επιμέρους οδικές συνδέσεις προς Βόρεια και Νότια Εύβοια.

Όπως τόνισε, ο υφιστάμενος οδικός άξονας είναι επικίνδυνος και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε Χαλκίδα, Αρτάκη, Ψαχνά, Βασιλικό και Αμάρυνθο. Είναι αδιανόητο ο κυκλοφοριακός φόρτος από τον άξονα του ΠΑΘΕ και τον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου -Χαλκίδας, να διαχέεται σε δρόμους γειτονιάς, παραλύοντας αστικές περιοχές  και προκαλώντας τροχαία ατυχήματα. Τελειώνοντας, την τοποθέτησή του ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση των μελετών και την ωρίμανση των έργων, ώστε να επισπευστεί η δημοπράτηση των μεγάλων αυτών οδικών υποδομών, που θα θέσουν την Εύβοια σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *