Εύβοια: Ένα χαμένο… καλοκαίρι

Ο κορωνοϊός και τα μέτρα για την αποφυγή του, αποτελούν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο για πολλά από τα καταστήματα εστίασης και στην Εύβοια.

Αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα αποφάσεις και δεν λάβει έκτακτα μέτρα, χιλιάδες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον καφέ, το ποτό, το φαγητό και τη διασκέδαση, θα βάλουν λουκέτο τους επόμενους μήνες.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες θεωρούν πως, είναι αδύνατο να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους και το προσωπικό τους, με τις παρούσες συνθήκες.

Δεν είναι μόνο τα τοπικά lock down και ο φόβος του κορωνοϊού, είναι και το ότι την κατάσταση επιβαρύνουν μια σειρά γεγονότων, μέσα στο καλοκαίρι.

Αν πολλά από τα παραπάνω καταστήματα κλείσουν και η ανεργία θα αυξηθεί και η δυσαρέσκεια θα είναι μεγαλύτερη για την κυβέρνηση.

Δεν θέλει πολύ, για να χαλάσει η καλή εικόνα της κυβέρνησης (που ομολογουμένως αντιμετώπισε εξαιρετικά το πρώτο κύμα της πανδημίας), μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Ουσιαστικά διανύοντας τον Αύγουστο, μπορούμε να μιλάμε για ένα… χαμένο καλοκαίρι, τουλάχιστον για την οικονομία. Και όλα δείχνουν πως, το Φθινόπωρο δεν θα είναι καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *