07. Μαΐου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Σχολεία: Τέλος το σενάριο για εκ περιτροπής διδασκαλία – Γιατί το απέρριψε η κυβέρνηση

newsroom17 Αυγούστου 20201min100

Σχολεία: Τέλος το σενάριο για εκ περιτροπής διδασκαλία – Γιατί το απέρριψε η κυβέρνηση

newsroom17 Αυγούστου 20201min100
ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÄÇÌÏÔÉÊÙÍ Ó×ÏËÅÉÙÍ ÓÔÇÍ 4ç ÖÁÓÇ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÁÐÏ ÔÏÍ COVID-19

Τα σχολεία θα ανοίξουν οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας. Τι αποφασίστηκε για την λειτουργία τους στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι έχει “κλειδώσει” η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων και πλέον αυτό που μένει είναι η ανακοίνωση των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Τις τελευταίες ημέρες και ενώ τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας παραμένουν σταθερά πάνω από 200, οι λοιμωξιολόγοι έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία. Ωστόσο, φαίνεται πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων περιμένουν πώς θα εξελιχθεί η εξάπλωση της νόσου Covid-19 στη χώρα μας και αν τα κρούσματα θα μειωθούν, μετά και τη λήψη των νέων μέτρων που τέθηκαν από σήμερα (17.08.2020) σε εφαρμογή.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε εκτίμηση της κατάστασης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

 Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *