11. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Κορονοϊός – Γώγος για εμβόλιο Οξφόρδης: Έτσι θα αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης

newsroom19 Αυγούστου 20201min130

Κορονοϊός – Γώγος για εμβόλιο Οξφόρδης: Έτσι θα αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης

newsroom19 Αυγούστου 20201min130
A woman holds a small bottle labbeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe in this illustration

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην ΕΕ, σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Πώς σχολίασε το σημερινό αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Όπως ο ίδιος ανέφερε το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι η λύση και το θέμα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70%, ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. «Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πώς θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα γίνει πρώτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημειώνει ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην ΕΕ. «Προχωρούν και άλλα, αλλά ακόμα είναι πίσω τα υπόλοιπα».

Παράλληλα, αναφορικά με το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων (269) υπογράμμισε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200, ενώ επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι νοσούν, επιβεβαιώνοντας αυτά που δήλωσε χθες στον ΣΚΑΙ ο κ. Δερμιτζάκης για τα χιλιάδες κρούσματα ασυμπτωματικών στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων ανέφερε πως συζητούνται μεταξύ άλλων το 8ωρο κλείσιμο μαγαζιών, η οριζόντια χρήση μάσκας, το κλείσιμο μπαρ, εκδηλώσεων κλπ ενώ έκανε έκκληση προς του πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα υπάρχοντα μέτρα.

Σχετικά με τα σχολεία είπε ότι μπορούν να ανοίξουν μόνο με μάσκες και τάξεις με λιγότερους μαθητές τουλάχιστον σε ηλικίες πάνω από 5 χρονών και ότι δεν ισχύει ότι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο αναπνευστικό. «Είναι δυσάρεστη (σ.σ. η μάσκα), αλλά είναι ασφαλής».

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *