Εμβόλιο : Η Κίνα ενέκρινε δοκιμές σε ανθρώπους

Η Κίνα ενέκρινε δοκιμές σε ανθρώπους ενός δυνητικού εμβολίου κατά του κοροναϊού, το οποίο καλλιεργείται σε κύτταρα εντόμων, όπως γνωστοποίησε η τοπική κυβέρνηση της πόλης Τσενγκτού, μεταδίδει το Reuters.

Χρησιμοποιώντας κύτταρα εντόμων για την ανάπτυξη πρωτεϊνών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού –κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Κίνα- ίσως επιταχύνει την μεγάλης κλίμακας παραγωγή, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Τσενγκντού.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το West China Hospital of Sichuan University στην Τσενγκντού, έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Διεύθυνση Ιατρικών Προϊόντων να εισέλθει σε φάση κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά την ανακοίνωση, όταν δοκιμάστηκε σε μαϊμούδες, το εμβόλιο έδειξε να αποτρέπει την μόλυνση χωρίς εμφανείς παρενέργειες.

«Έτοιμο το Δεκέμβριο, αλλά ακριβό»

Δεν είναι το μοναδικό εμβόλιο που αναπτύσσεται στην Κίνα.

Υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ σκευάσματα σε διαφορετικά στάδια δοκιμών.

Για ένα από αυτά, που αναπτύσσεται από την κρατική φαρμακευτική εταιρία Sinopharm, έγιναν ανακοινώσεις σήμερα.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, το εμβόλιο θα είναι στην αγορά τον Δεκέμβριο, αλλά θα είναι ακριβότερο από ό,τι αναμενόταν.

Το κόστος του συγκεκριμένου εμβολίου υπολογίζεται στα 145 δολ. για δύο δόσεις.

Αν και το κόστος του δεν θεωρείται υπέρογκο είναι αρκετά υψηλότερο από εκείνα που αναπτύσσονται στη Δύση, όπου οι τιμές κυμαίνονται από 3 – 35 δολάρια/ δόση.

Πηγή: in.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο