Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλκιδέων για το έτος 2021

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 24 Αυγούστου, με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων. Μεταξύ των θεμάτων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021.

“Το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίζουμε, είναι κατά κύριο λόγο αυτό που προέκυψε από τη 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και το οποίο συνδιαμορφώσαμε κατόπιν διαβουλεύσεων με τα Συμβούλια των 14 Κοινοτήτων του Δήμου, τον Φεβρουάριο του 2020. Πρόκειται για ένα Καλλικρατικό Τεχνικό Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα αναγκαία και ρεαλιστικά σε κάθε πόλη και χωριό του Δήμου μας, χωρίς αποκλεισμούς. Έξι μήνες μετά και με τα οικονομικά δεδομένα της 31ης Ιουλίου 2020, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, προχωράμε με το ίδιο σχέδιο και μετά την έγκριση του προϋπολογισμού και τη λήψη των οικονομικών αποτελεσμάτων στις 31 Δεκεμβρίου, θα έχουμε σαφή εικόνα για τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων. Ένα νέο έργο που προστίθεται είναι η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα.

Εκτός από τα έργα που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα, υπάρχουν ενταγμένα έργα σε προγράμματα, όπως το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και το Πράσινο Ταμείο, τα οποία τρέχουμε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Η ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ασφαλτοστρώσεις των οδών Κακαρά, Αρεθούσης, Γαζέπη και άλλες και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς και το μεγάλο έργο της Δημοτικής Αγοράς που πολύ σύντομα θα έχουμε τη δημοπράτησή του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική μας Υπηρεσία που πριν ακόμη κλείσουμε ένα χρόνο, έχει ήδη δημοπρατήσει 13 έργα, από τα οποία στα 10 έγιναν μελέτες από την αρχή και στα υπόλοιπα 3 δεν  υπήρχαν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, είναι μείζονος σημασίας να επικεντρωθούμε στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που μπορούν να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, μέσω χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως το “Αντώνης Τρίτσης”. Προτεραιότητά είναι οι άμεσες συνεχείς επεμβάσεις για την αποκατάσταση της κανονικότητας στις πληγείσες περιοχές. Σε εμάς πέφτει η ευθύνη δεκαετιών, για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος των πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Λήλαντα. “, ανέφερε στην εισήγησή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

 

                                                                                                                                                Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                           Δήμου Χαλκιδέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *