11. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Νίκος Παπανδρέου: «Ανοιχτή» επιστολή

newsroom29 Αυγούστου 20201min90

Νίκος Παπανδρέου: «Ανοιχτή» επιστολή

newsroom29 Αυγούστου 20201min90
papandreou-nikos

Με χαρά πληροφορηθήκαμε, ότι αρχές Αυγούστου ο περιφερειάρχης κος Σπανός ανέθεσε καθήκοντα έμμισθου εντεταγμένου Συμβούλου για την διαχείριση της πανδημίας COVID-19 σε συμπατριώτη και φίλον γιατρό από την Βόρειο Εύβοια. Ο Συνάδελφος ανέφερε, με την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον κορωνοϊό με την επιλογή Σπανού να συγκροτήσει Συντονιστικό Όργανο για την πανδημία.

Λίγες μόλις ημέρες μετά, η Δημοσιουπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων στο Νοσοκομείο  Χαλκίδας εξέδωσε Διαμαρτυρία Ανακοίνωση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και αναφέρω αυτολεξή μερικά από τα σημεία που αφορούν για τον COVID-19.

  • Τα ατομικά μέτρα προστασίας μας για τον COVID-19 είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.
  • Παρόλο που το Νοσοκομείο διαθέτει Mοριακό Aναλυτή για έλεγχο COVID-19, δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας η λειτουργία του, με αποτέλεσμα όλα τα δείγματα που λαμβάνονται να στέλνονται στην Αθήνα και επιπλέον να γίνονται με φειδώ; Ερωτούν οι εργαζόμενοι.

Ελεγχόμαστε μετά την επιστροφή μας από άδεια αλλά ξεκινάμε να δουλεύουμε πριν το αποτέλεσμα.

  • Ζητούν να γίνεται προληπτικός έλεγχος σε όλους τους ασθενείς που εισέρχονται για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Με λίγα λόγια, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, τα έχει κάνει κουρελόχαρτα ο αξιότιμος Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδος.

Στα κεντρικά Νοσοκομεία Αθηνών, δεν γίνονται εισαγωγές εάν ο ασθενής δεν προσκομίσει test για κορωνοϊό. Ένας λοιπόν ενδιαφερόμενος όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα σε γνωστό μου ασθενή είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 150-200 € για να το κάνει σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Αφού λοιπόν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας του κου Κικίλια είναι ανίκανο να εξυπηρετήσει τους Ευβοείς, η πρόταση είναι το αρμόδιο για την διαχείριση  COVID-19 Όργανο της Περιφέρειας να αποζημιώνει όλους όσους κάνουν το τεστ είτε υποχρεωτικά είτε για προληπτικούς λόγους, σε ιδιωτικά εργαστήρια. Όταν τεστ COVID-19 γίνονται σε Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας, είναι απαράδεκτο ολόκληρη Εύβοια με την Σκύρο και με τρία Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας να μην μπορεί να καλύψει τους πολίτες της. Τα βλέπουν αυτά τα χάλια οι Αρμόδιοι; Δεν νομίζω πως υπάρχει αντίστοιχο θλιβερό παράδειγμα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

 

Χαλκίδα, 29 Αυγούστου 2020

 

Δρ. Νίκος Παπανδρέου

Τέως Συντοντιστής Διευθυντής ΕΣΥ

Πρώην Νομάρχης Ευβοίας

Πρώην Βουλευτής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *