18. Απριλίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Μόρια: Έτσι πιάστηκαν στην φάκα οι 4 ΜΚΟ από ΕΥΠ και ΕΛΑΣ – Θα δικαστούν ακόμα και για κατασκοπεία!

newsroom28 Σεπτεμβρίου 20201min150

Μόρια: Έτσι πιάστηκαν στην φάκα οι 4 ΜΚΟ από ΕΥΠ και ΕΛΑΣ – Θα δικαστούν ακόμα και για κατασκοπεία!

newsroom28 Σεπτεμβρίου 20201min150
Refugees and migrants from the destroyed Moria camp move towards a new temporary camp during a police operation, on the island of Lesbos

Πολυδαίδαλο κύκλωμα προώθησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λέσβο, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, και την ΕΥΠ.

Σχηματίστηκε δικογραφία ακόμα και για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας, σε 33 μέλη 4 ΜΚΟ με έδρα χώρες του Εξωτερικού.

Η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την πύρινη καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας, όταν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ ξεκίνησαν εξειδικευμένες έρευνες για τους υπαίτιους, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν τον ύποπτο ρόλο 4 ΜΚΟ, όπως είχε αποκαλύψει λίγες ημέρες μετά την φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας το newsit.gr.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τι]ης ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 33 μέλη των συγκεκριμένων ΜΚΟ, τα οποία είχαν δημιουργήσει κλειστές ομάδες στο διαδίκτυο, με συγκεκριμένες εφαρμογές, ώστε να παρέχουν άμεσα σημαντικές πληροφορίες σε πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν συγκεντρωμένοι στα Τουρκικά παράλια, και περίμεναν να περάσουν στα Ελληνικά νησιά και κυρίως στην Λέσβο.

Από τον περασμένο Ιούνιο οι 4 ΜΚΟ είχαν δημιουργήσει το κατάλληλο …διαδικτυακό “έδαφος” ώστε να παρέχουν ενημέρωση και σημαντικές πληροφορίες και κυρίως καθοδήγηση στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα Τουρκικά παράλια, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να περάσουν στην Μυτιλήνη.

– Παρείχαν πληροφορίες για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες αλλά και οδηγίες πλεύσης για ασφαλή θαλάσσια διέλευση, στίγμα του τελικού προορισμού σε συγκεκριμένες παραλίες και περιοχές του νησιού και τέλος συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν όταν πια βρεθούν στο ΚΥΤ της Μόριας.

Όπως προαναφέραμε σε βάρος των 33 μελών των 4 ΜΚΟ έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας. Μάλιστα είναι δυνατόν και ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης να εκδοθούν σε βάρος τους, διεθνή εντάλματα συλλήψεις.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *