Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη – Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου

Η κηδεία, σύμφωνα με την  ΑΥΓΗ  που δημοσιοποίησε την δυσάρεση είδηση, θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Βασίλης Πάικος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το 2010, στην οποία ήταν αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης.

Υπήρξε επίσης ιδρυτικό στέλεχος και διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, όπου διατηρούσε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή και αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα του σταθμού.

Παράλληλα δίδασκε δημοσιογραφία σε εργαστήριο σπουδών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συλλυπείται την οικογένεια του εκλιπόντος και τονίζει ότι παρά τις πολιτικές διαφωνίες ο Βασίλης Πάικος ξεχώριζε για το ήθος, την μετριοπάθεια και την ευγένειά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε:

ΣΥΡΙΖΑ: Κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνοντας λόγο για έναν επαγγελματία με “δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων” που “κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

“Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα.

Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο