Άρθρο: Μεγάλο πρόβλημα στην αγορά – Αβοήθητοι οι μικρομεσαίοι!

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα, θα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα ή αν θέλετε, τα πρωτόγνωρα αυτά Χριστούγεννα, με το πρόβλημα στην αγορά της Χαλκίδας να είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Ασφαλώς αναφερόμαστε, στο οικονομικό πρόβλημα όλων των επιχειρήσεων, που προέκυψε από τα μέτρα και τα δύο lockdown και όχι μόνο, αφού δεν φταίει μόνο ο κορωνοϊός.

Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες, που πιστεύουν πως το σοβαρό πρόβλημα της οικονομίας μετά την δεκαετή κρίση, επιδεινώθηκε και μόνο από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Το κλίμα είναι κακό και στην αγορά, αλλά και στην ψυχολογία του αγοραστικού κοινού, αλλά και απέναντι στα μέτρα.

Στην ουσία πρόκειται για ένα δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε, αλλά δεν απέδωσε.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης, παρά τους αριθμούς με τα πολλά μηδενικά, ουσιαστικά δεν βοήθησαν αλλά, απλά χρέωσαν περισσότερο τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Ένα μεγάλο κύμα δυσαρέσκειας αποτυπώνεται καθημερινά, ως μία κραυγή αγωνίας για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, άρα, ανθρώπων.

Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να «ζητωκραυγάζει» για τις βοήθειες «φιλοδωρήματα» των επιστρεπτέων προκαταβολών, που δεν χαρίζονται αλλά… χρέωσαν περισσότερο τη διαλυμένη αγορά, όταν το τρίτο τρίμηνο του 2020 καταποντίστηκε η εστίαση και τα καταλύματα, σε μέγεθος 60 % και πλέον.

Λάθος αποφάσεις, παλινωδίες, διαφορετικές απόψεις και κομματικά παιχνίδια, έκαναν απλά τα πράγματα χειρότερα, με του Κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, να κοιτούν απλά και τίποτα άλλο..

Με τους βουλευτές του νομού που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν να λύσουν τα δικά εσωκομματικά τους προβλήματα και χωρίς ουσιαστικές λύσεις και παρεμβάσεις…

Και όλα δείχνουν πως, δεν πιάσαμε πάτο ακόμα! Έρχονται  «λουκέτα», απολύσεις και χάος στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τους μικρομεσαίους.

Χρήματα, αλλά και διάθεση για αγορές, δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο συντάξεις πείνας, επιδόματα φτώχιας, και χρεοκοπημένοι μικρομεσαίοι.

Πάνος Τσακάλης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο