Π.Ε. Εύβοιας: Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία

Δείτε την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας:

Σφοδρή κακοκαιρία, με έντονες και μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις, πλήττει από το βράδυ της Κυριακής 13/12/2020 μεγάλο μέρος της Εύβοιας, έχοντας δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Η οριακή στάθμη πολλών ποταμών και χειμμάρων προκάλεσε στα όρια κυρίως των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού πλημμυρικά φαινόμενα, με  αποτέλεσμα την κατά διαστήματα διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Ψαχνά-Προκόπι και Προκόπι-Μαντούδι.

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους στο τμήμα της επαρχιακής οδού Παραλίας Στομίου – Πλατάνας, στην Ε.Ο. «Παράκαμψη Οξυλίθου» της Ε.Ο.8 «Χάνια Αυλωναρίου – Οριό – Οξύλιθος – Πλατάνα – Παραλία Κύμης», κατόπιν μικρής έκτασης κατολίσθησης που σημειώθηκε στην περιοχή τις πρωινές ώρες.  Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται πλέον από παρακείμενες οδούς, μέσω της διαδρομής Πλατάνα – Μεντούλης – Γέφυρα Σκοτεινής -Διασταύρωση με Ε.Ο. Κύμης-Χανίων.  Εναλλακτικά, και μόνο για επιβατικά Ι.Χ.,  μπορεί να χρησιμοποιείται και η επαρχιακή οδός  Γέφυρας Οξυλίθου- Οξύλιθος – Πλατάνας.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές με μισθωμένα μηχανήματα έργου, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βατότητας και ασφάλειας του οδικού άξονα και επιχειρώντας όπου αυτό καταστεί αναγκαίο.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των Αστυνομικών Αρχών μέχρι και το πέρας των καιρικών φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας, βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε κάθε άκρη του νησιού μας προκειμένου να συνδράμουμε όπου αυτό χρειαστεί.  Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ιδιαίτερα στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού που δέχθηκαν και τις μεγαλύτερες πιέσεις, δείχνουν ότι φέρνουν το προσδοκόμενο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς το φαινόμενο αναμένεται να συνεχίσει να μας δοκιμάζει, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της ημέρας. Παρακαλούμε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο και να έχουν αυξημένη προσοχή για τις επόμενες ώρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *