Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στα βράχια

Την έντονη ανησυχία του για τη ζοφερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα της πανδημίας εξέφρασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο Κανάλι 1, το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραία στους 90,4.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οι κυβερνητικές παλινωδίες και η έλλειψη ενός οργανωμένου σχεδίου στήριξης της οικονομίας έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε ασφυξία, καθώς έχουν ήδη συσσωρευθεί υπέρογκα χρέη. Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει -προκειμένου να επιβιώσει η αγορά- να υιοθετήσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, αλλά και για διακανονισμό των οφειλών των επιχειρήσεων με παράλληλη διαγραφή του τμήματος των χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. “Εάν στην 1η φάση της πανδημίας οι συνθήκες απαιτούσαν τη λήψη γενναίων μέτρων, που η κυβέρνηση αποδείχθηκε απρόθυμη να λάβει, σήμερα οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι ακόμα ριζοσπαστικότερες”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ολοκληρώνοντας τη σχετική αναφορά, προειδοποίησε για τις εφιαλτικές συνέπειες που θα υπάρξουν εφόσον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμείνει να διοχετεύσει το σύνολο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και των υπόλοιπων χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω των συστημικών τραπεζών, καθώς, όπως δήλωσε, το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται σήμερα αποκλεισμένο από το τραπεζικό σύστημα. Όπως ανέφερε, “θα είναι εγκληματική μια τέτοια απόφαση, δυστυχώς η κυβέρνηση οδηγεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στα βράχια”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο