28. Φεβρουαρίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Λιανεμπόριο: Με SMS στο 13032 οι μετακινήσεις για ψώνια – Πώς θα λειτουργεί

newsroom23 Φεβρουαρίου 20211min00

Λιανεμπόριο: Με SMS στο 13032 οι μετακινήσεις για ψώνια – Πώς θα λειτουργεί

newsroom23 Φεβρουαρίου 20211min00

Έρχεται ο νέος πενταψήφιος αριθμός που θα αφορά αποκλειστικά στις μετακινήσεις των πολιτών για αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου, πράγμα που προανήγγειλε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μία καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών. Υποστήριξε πως δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο και θα έχει χρονικό περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν τρόπο για να ελέγξουν την κίνηση στην αγορά ώστε να μη δημιουργηθούν εικόνες συνωστισμού σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπως η Ερμού στην Αθήνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα sms που θα αφορά αποκλειστικά μετακίνηση για αγορές. Η διαφορά, όμως, σε σχέση με τώρα είναι ότι οι καταναλωτές δεν θα στέλνουν μήνυμα στο 13033, αλλά σε άλλο 5ψήφιο αριθμό. Με αυτό τον τρόπο θα αποδεικνύεται ότι κάποιος μετακινείται μόνο και μόνο για να επισκεφθεί τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου. Παράλληλα, δεν θα μπορεί να στέλνει πάνω από ένα sms την ημέρα, ενώ η διάρκεια του μηνύματος δεν θα ξεπερνά τις 2 ή τις 3 ώρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα των 2-3 ωρών οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν επισκεφθεί το κατάστημα που επιθυμούν και να έχουν επιστρέψει στη βάση τους. Έτσι, θα ελεγχθεί η άσκοπη μετακίνηση και τα καταστήματα θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν.

Πηγή: enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *