Χατζηγιαννάκης: Ρύθμιση έστω και την ύστατη στιγμή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021

Δήλωση του βουλευτή Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Χατζηγιαννάκη, σχετικά με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2021.

Λήγει αύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2021, με τους πολίτες να καλούνται είτε να πληρώσουν το σύνολο του ποσού είτε να καταθέσουν τις πινακίδες και να τα ακινητοποιήσουν.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να αγνοήσει τα αιτήματα εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μηχανών -ιδιωτών και επαγγελματιών- για αναλογική μείωση των τελών για το 2021. Είναι προφανές ότι η δίμηνη παράταση που δόθηκε για τις πληρωμές αποτελούν δώρον-άδωρον για τους πολίτες, οι οποίοι σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης καλούνται να ανταποκριθούν σε μία ακόμα υποχρέωση, τη στιγμή μάλιστα που και το 2021 θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους υπό αναγκαστικούς κρατικούς περιορισμούς.

 

Επειδή, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, το αυτοκίνητο αποτελεί εργαλείο εξυπηρέτησης στοιχειωδών αναγκών και επειδή η χρονική πίστωση των δύο μηνών δεν είχε κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, καλούμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να δώσει έστω και την ύστατη στιγμή κάποια λύση. Αν μη τι άλλο, θα αποτελέσει ένα δείγμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει απωλέσει κάθε επαφή με την υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *