Της Άννας Κανδύλη
Ομόφωνα απερρίφθη από το Τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα αναβολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει προς το δικαστήριο και εισαγγελέας της έδρας.
Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός κατά τη δική του αγόρευση σημείωσε ότι: «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».
Νωρίτερα, εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε πως η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση.
Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;
Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.
Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;
Μάρτυρας: Καμία επισήμως.
Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;
Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.
Πηγή ΦΩΤΟ/ ΒΙΝΤΕΟ: lamiareport.gr
Πηγή: enikos.gr