Γεωργιάδης: Το Πάσχα πιθανόν να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους -Tι είπε για τα κομμωτήρια

Την εκτίμηση ότι η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει το Πάσχα εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει το Πάσχα είπε “θα μπορούσα να σας πω με μια επιφύλαξη ότι ναι το Πάσχα θα ήταν μια καλή περίοδος, μια πιθανή περίοδος “ όμως αυτό θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Όσον αφορά στο χρόνο που θα έχει στη διάθεση του ο καταναλωτής για να πραγματοποιήσει τις αγορές του είπε “θα έχει κάποιες ώρες την ημέρα, θα δούμε πάλι πόσες θα είναι αυτές, χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς .Θα έχει μόνο χρονικό περιορισμό για να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους. Αυτό είναι το πρόβλημα”.

“Ας μην πούμε για 3 ώρες γιατί αυτό εξαρτάται από την πανδημία, δεν θέλω να πω την ώρα. Θα υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια είπε: “Οι υπηρεσίες, βεβαίως”.

Για άνοιγμα ακορντεόν

Σε ερώτηση εάν θα ανοίξει η αγορά με “ακορντεόν” είπεπάλι με την επιφύλαξη της πανδημίας λέω ότι “τώρα μπροστά μας όταν θα ανοίξουμε δεν θα είναι το “ακορντεόν” για δύο λόγους:

-Ο πρώτος λόγος είναι ότι με τα εμβόλια θα δημιουργείται τοίχος προστασίας σοβαρό, το οποίο θα μας επιτρέψει να ανακουφίσουμε το σύστημα υγείας.

-Και το δεύτερο είναι ότι ο ιός αυτός, όπως ξέρουμε από πέρυσι ακολουθεί και αυτός έναν εποχικό κύκλο. Όταν ήμασταν στο προηγούμενο άνοιγμα μπροστά μας είχαμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο που έχει ακόμη κρύο. Τώρα που θα ανοίξουμε μπροστά μας θα έχουμε τον Απρίλιο, Μάιο και τον Ιούνιο που έχει ζέστη”.

Πηγή: enikonomia,gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο