Στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου –  Στις 17 Μαρτίου ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Sedat Onal

Στις 16 Μαρτίου θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021.

Την επομένη του 62ου γύρου των διερευνητικών που θα γίνουν στην Αθήνα, δηλαδή την Τετάρτη 17 Μαρτίου, ο υπηρεσιακός γγ του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Στις διαβουλεύσεις συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι: Παύλος Αποστολίδης, Αλέξανδρος Κουγιού, Ιφιγένεια Καναρά και από τουρκικής πλευράς ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, ο Μπαρίς Καλκαβάν, και Τσαγατάι Ερτσίγες.

Νωρίτερα η ημερομηνία διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών δημοσιοποίηθηκε με διαρροές Τούρκων αξιωματούχων στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου, ωστόσο μετά από λίγο, επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο για τις   16-17 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες συνομίλησαν στις 25 Ιανουαρίου, ενώ τότε είχε γίνει γνωστό πως το επόμενο στάδιο των διερευνητικών επαφών θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου.

Ο προηγούμενος 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Στις άτυπες συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, που έγιναν στο «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, κατά πληροφορίες η κάθε πλευρά παρουσίασε την δική της εκδοχή για τα θέματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού και την κυρία Ιφιγένεια Καναρά και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, τον Μπαρίς Καλκαβάν και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο