Εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με νεκρούς δύο εργαζόμενους

Τραγική κατάληξη είχαν δύο εργαζόμενοι υπεργολαβικής εταιρίας που είχε αναλάβει από κατασκευαστική εταιρία τις εργασίες αποθείωσης στην μονάδα V του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στον πύργο ψύξης της προαναφερόμενης μονάδας, το καλάθι όπου βρίσκονταν οι δύο εργαζόμενοι και σε ύψος 70 μέτρων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έφυγε από το συρματόσκοινο με αποτέλεσμα την πτώση του και το θάνατο των δύο ανδρών.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία και ασθενοφόρο.

Στην μονάδα V του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ εκτελούνται εργασίες αποθείωσης με το έργο να το έχει αναλάβει ελληνική κατασκευαστική εταιρία. Η τελευταία τμήματα του έργου τα έχει αναθέσει σε υπεργολαβίες, κατά πάγια τακτική που ακολουθούν οι τεχνικοί όμιλοι σε τέτοια έργα. Η μονάδα V του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στην Κοζάνη βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ τονίζει:

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 16.04.2021, στις 12 το μεσημέρι συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολάβο, στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του Αναδόχου.

Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους.

Ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναφέρει:

Τραγικό εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Πύργο ψύξεως της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι εργαζόμενοι , σε εταιρία που συμμετείχε στις εργασίες αποθείωσης , έπεσαν από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος.

Το νέο εργατικό δυστύχημα έγινε λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στην Εύβοια όπου χάθηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, μεγαλώνοντας τη λίστα των θανάτων από εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων που χάθηκαν.

Ταυτόχρονα, ζητά την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλει να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά τον κρίσιμο ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών όπως του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί αυτό ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας και να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους εργασίας.

Για να σταματήσει η θλιβερή στατιστική των εργατικών ατυχημάτων χρειάζεται η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων ( Υπουργείου Εργασίας, Ινστιτούτων όπως το ΕΛΙΝΥΑΕ αλλά και της ΓΣΕΕ , των Συνδικάτων αλλά και των εργοδοτικών Οργανώσεων) .

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *