Εύβοια: Τα καφέ ανοίγουν… η δυσαρέσκεια μένει

Μπορεί σε λίγες μέρες μόνο, η εστίαση και η καφεστίαση να ανοίγουν και πάλι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών, όπως επίσης και οι μεγάλες δυσκολίες, φεύγουν…

Κι ενώ τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα, αναζητούν ήδη υπαλλήλους, τα χρέη της πανδημίας δεν επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να χαμογελάσουν.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, Επιστρεπτέα 8 δεν θα υπάρξει, όμως πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν αδικημένοι και δικαίως αγανακτισμένοι με τα μέτρα και τους τρόπους με τους οποίους επιλέχθηκαν οι επιχειρήσεις κάποιων, τους τελευταίους 12 μήνες.

Την ίδια στιγμή, το κράτος υπόσχεται οικονομική βοήθεια για το… άνοιγμα, όμως ούτε χρόνος υπάρχει, ούτε χρήματα «βλέπουν» να μπαίνουν στις επιχειρήσεις που ξ Κυβέρνηση έκλεισε, λόγω covid.

Πολλοί από αυτούς πιστεύουν πως θα τα καταφέρουν μόνο οι μεγάλοι και οι ισχυροί του κλάδου, αφού οι μικρότεροι δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ασφαλώς δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από το κράτος, που με τις ενέργειές τους άμβλυνε τις ανισότητες στο συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μόνο απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το μέλλων αυτών, των οικογενειών τους και των εργαζόμενων που είχαν και θα έχουν.

Μια απαισιοδοξία, παρά τις εξαγγελίες… που αποτυπώνει μια αρνητική στάση, στη ήδη αρνητική εικόνα της Κυβέρνησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο