17. Σεπτεμβρίου 2021
EVIANEXT.GRMail: evianext@gmail.com

Κορονοϊός: Αύξηση ρεκόρ στη χρήση κοκαΐνης και αντικαταθλιπτικών την χρονιά της πανδημίας

newsroom3 Μαΐου 20211min00

Κορονοϊός: Αύξηση ρεκόρ στη χρήση κοκαΐνης και αντικαταθλιπτικών την χρονιά της πανδημίας

newsroom3 Μαΐου 20211min00

Ρεκόρ στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αντικαταθλιπτικών έκαναν οι Έλληνες την χρονιά της πανδημίας και είναι χαρακτηριστικό πως η χρήση κοκαΐνης αυξήθηκε έως και τρεις φορές τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με τις αναλύσεις των λυμάτων της.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, εδώ και δύο δεκαετίες αναλύει τα λύματα της πρωτεύουσας και η τελευταία χρονιά τον έχει προβληματίσει καθώς στις αναλύσεις βλέπει ανησυχητική αύξηση ρεκόρ στη χρήση κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο του 2019 , που η κατανάλωση ήταν 482 γρ. την ημέρα, στο πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, φτάσαμε σε διπλασιασμό, στο δεύτερο lockdown τον Νοέμβριο σε τετραπλασιασμό , ενώ ως το Μάρτιο του 2021 η κατανάλωση κοκαΐνης έφτασε πέντε φορές υψηλότερη από τον Μάρτιο του 2019. Τον Μάρτιο του 2021 καταγράφηκε και η μεγαλύτερη κατανάλωση αντικαταθλιπτικών σε σχέση με τη χρονιά πριν από την πανδημία.

«Για να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα της πανδημίας, τον φόβο ενός άγνωστου ιού, αλλά και την πλήξη του εγκλεισμού πολλοί θα καταφύγουν στη χρήση ουσιών για να βρουν ανακούφιση», λένε οι ειδικοί.

Πηγή: enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *